Kuorma-auton rattiin?

Suomen Ammattiakatemia Oy toteuttaa 22.5.–12.9.2019, 80 päivän mittaisen yrityslähtöisen kuorma-autonkuljettajan koulutuksen Oulussa. Koulutus järjestetään yhdessä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, Oulun kaupungin hallinnoimassa Kohtaantoa valmennuksella –hankkeen (ESR), TE-toimiston sekä kuljetusalan- ja henkilöstövuokrausyritysten kanssa.

Koulutus tähtää nopeaan ja pitkäaikaiseen työllistymiseen antamalla perustiedot ja -taidot turvallisesta työskentelystä ammattikuljettajana, sekä antaa edellytykset kehittyä edelleen alalla koulutuksen jälkeen. Koulutus sisältää kuljettajan ammattipätevyyden 140 h sekä C ajokortti-koulutuksen.

Koulutuksen jälkeen opiskelija voi toimia kuorma-auton kuljettajan tehtävissä.

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa osaavaa työvoimaa yritysten tarpeisiin sekä työllistyä koulutuksen jälkeen kuljetusalan yrityksiin tai alan henkilövuokrauspalveluita tarjoaviin yrityksiin. Opiskelijat ovat jo koulutuksen aikana yhteydessä useaan mahdolliseen työnantajaan ja työpaikkaan, mikä antaa heille hyvät mahdollisuudet esiintyä edukseen ja löytää juuri sopivan työpaikan.

Koulutukseen lähiopetusjaksoon kuuluu:
Ajokorttikoulutus B->C
Kuljetusalan tavaraliikenteen ammattipätevyys
ADR-ajolupa, Tieturva-1- ja Työturvallisuuskortti sekä EA-1 koulutus

Koulutukseen sisältyy työssäoppimisjakso kuljetusalan yrityksessä käytännön työtehtävissä. Työssäoppimispäivien määrä on 40-60 päivää riippuen osallistujan osaamistasosta. Teoriaopetusta on 20-40 päivää.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat koulutukseen ja alalle soveltuvat TE-toimiston asiakkaat, joilla on vähintään B-ajokortti, 21 vuoden ikä sekä riittävä suomen kielen taito. Lisäksi koulutukseen hakeutuvan tulee olla asiakkaana Oulun kaupungin hallinnoimassa Kohtaantoa valmennuksella –hankkeessa tai hakeutua asiakkaaksi BusinessOulun työllisyyspalveluiden hallinnoimaan Kohtaantoa valmennuksella -hankkeeseen (ESR). Asiakkuuspyynnön voit jättää osoitteessa www.oukatypa.fi (ESR).

Koulutukseen voi osallistua osaamistaan täydentävä, alasta uutena ammattina kiinnostunut tai ilman aikaisempaa koulutusta oleva hakija. Koulutus rakennetaan jokaisen opiskelijan henkilökohtaiseen kokemukseen ja taustaan sopivaksi. Koulutus on osallistujalle maksuton lukuun ottamatta ajokorttiin tarvittavia valokuvia.

Hae koulutukseen te-toimiston kautta tästä


Koulutuksen valintahaastattelut aloitetaan torstaina 9.5 alkaen, jonne kutsutaan henkilökohtaisesti.

Lisätietoja koulutuksesta:
Kouluttaja Kari Nurmi
p. 050 325 9185  
kari.nurmi@ya.se