Kuorma-autonkuljettajaksi?

Suomen Ammattiakatemia Oy toteuttaa 1.10.2020- 26.1.2021, 80 päivän mittaisen yrityslähtöisen kuorma-autonkuljettajan koulutuksen Oulussa. Koulutus järjestetään yhdessä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, TE-toimiston sekä kuljetusalan- ja henkilöstövuokrausyritysten kanssa.

Koulutus tähtää nopeaan ja pitkäaikaiseen työllistymiseen antamalla perustiedot ja -taidot turvallisesta työskentelystä ammattikuljettajana, sekä antaa edellytykset kehittyä edelleen alalla koulutuksen jälkeen. Koulutus sisältää kuljettajan ammattipätevyyden 140 h sekä C ajokortti-koulutuksen.

Koulutuksen jälkeen opiskelija voi toimia kuorma-auton kuljettajan tehtävissä.

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa osaavaa työvoimaa yritysten tarpeisiin sekä työllistyä koulutuksen jälkeen kuljetusalan yrityksiin tai alan henkilövuokrauspalveluita tarjoaviin yrityksiin. Opiskelijat ovat jo koulutuksen aikana yhteydessä useaan mahdolliseen työnantajaan ja työpaikkaan, mikä antaa heille hyvät mahdollisuudet esiintyä edukseen ja löytää juuri sopivan työpaikan.

Koulutukseen lähiopetusjaksoon kuuluu:

  • Ajokorttikoulutus B->C
  • Kuljetusalan tavaraliikenteen ammattipätevyys
  • ADR-ajolupa, Tieturva-1- ja Työturvallisuuskortti sekä EA-1 koulutus

Koulutukseen sisältyy työssäoppimisjakso kuljetusalan yrityksessä käytännön työtehtävissä. Työssäoppimispäivien määrä on 40 päivää riippuen osallistujan osaamistasosta. Teoriaopetusta on 40 päivää.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat koulutukseen ja alalle soveltuvat TE-toimiston asiakkaat, joilla on vähintään B-ajokortti, 21 vuoden ikä sekä riittävä suomen kielen taito.

Koulutukseen voi osallistua osaamistaan täydentävä, alasta uutena ammattina kiinnostunut tai ilman aikaisempaa koulutusta oleva hakija. Koulutus rakennetaan jokaisen opiskelijan henkilökohtaiseen kokemukseen ja taustaan sopivaksi. Koulutus on osallistujalle maksuton. Viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvista maksuista (esim. ajokortti) tai luvan saantiin liittyvien valokuvien ja lääkärintodistusten hankinnasta aiheutuvista maksuista opiskelija vastaa itse.

Hae koulutukseen te-toimiston kautta tästä


Koulutuksen valintahaastattelut ovat ti 15.9 alkaen, jonne kutsutaan henkilökohtaisesti. Muistathan perustella hakemuksesi huolella! 

Hakijalla on oltava haastattelutilaisuudessa mukanaan Trafin verkkosivuilta tulostettavissa oleva ajokorttiote. Otteen voi tulostaa osoitteesta https://asiointi.trafi.fi/web/asiointi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/kuljettajatietopalvelut
Tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla.

Lisätietoja koulutuksesta:
Kouluttaja Kari Nurmi
p. 050 325 9185  
kari.nurmi@ya.se