Sinustako moniosaaja -  maarakennuskoneenkuljettaja - kuorma-auton kuljettaja?

Suomen Ammattiakatemia Oy toteuttaa 3.8.–20.11.2020, 80 päivän mittaisen moniosaaja koneenkuljettaja – yhdistelmäajoneuvonkuljettaja koulutuksen Oulussa. Koulutus järjestetään yhdessä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, TE-toimiston, kuljetusalan sekä maarakennusalan yritysten kanssa.

Koulutus tähtää nopeaan ja pitkäaikaiseen työllistymiseen perehdyttämällä opiskelija maa-ainesten- ja työkoneidenkuljetusaloilla vaadittavan tietotaidon perusteisiin ja kasvattaa opiskelijan ammatillisia valmiuksia työskennellä alalla.

Koulutuksen jälkeen opiskelija voi toimia kuorma-auton tai ajoneuvoyhdistelmän kuljettajana maa-aineskuljetuksissa sekä osaa tehdä pyöräkuormaajalla tai kaivinkoneella yksinkertaisia töitä helpoissa olosuhteissa, esimerkiksi lastata autokuormia tai kaivaa maa-aineksia. Opiskelija osaa myös sitoa työkoneita kuljetusalustoille ja siirtää niitä turvallisesti työmaille.

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa osaavaa työvoimaa yritysten tarpeisiin sekä työllistyä koulutuksen jälkeen maarakennusalan yrityksiin tai kuljetusalan yrityksiin. Opiskelijat ovat jo koulutuksen aikana yhteydessä useaan mahdolliseen työnantajaan ja työpaikkaan, mikä antaa heille hyvät mahdollisuudet esiintyä edukseen ja löytää juuri sopivan työpaikan.

Koulutukseen 45 päivän lähiopetusjaksoon kuuluu:

· Kuljettajan ammattipätevyyden jatkopäivät (35h) ja alan turvakorttien suorittaminen
· Ajokorttikoulutus C-> CE
· Käytännön harjoituksia

Koulutukseen sisältyy lisäksi 35 päivän työssäoppimisjakso maarakennusalan tai kuljetusalan yrityksessä käytännön työtehtävissä.

KKoulutuksen kohderyhmänä ovat koulutukseen ja alalle soveltuvat TE-toimiston asiakkaat, joilla on vähintään C-ajokortti, joka on saatu ennen 10.09.2009 tai C-ajokortti ja peruskurssilla saatu kuljetusalan ammattipätevyys, joka on ollut voimassa yli vuoden. Koulutukseen voi osallistua osaamistaan täydentävä, alasta uutena ammattina kiinnostunut tai ilman aikaisempaa koulutusta oleva hakija. Koulutus rakennetaan jokaisen opiskelijan henkilökohtaiseen kokemukseen ja taustaan sopivaksi. Koulutus on osallistujalle maksuton. Viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvista maksuista (esim. ajokortti) tai luvan saantiin liittyvien valokuvien ja lääkärintodistusten hankinnasta aiheutuvista maksuista opiskelija vastaa itse.

Hae koulutukseen te-toimiston kautta tästä

Koulutuksen valintahaastattelut ovat 24.6 alkaen, jonne kutsutaan henkilökohtaisesti.

Lisätietoja koulutuksesta:
Kouluttaja Simo Kostamo
p. 0503599074
simo.kostamo@ya.se