Sinustako moniosaaja -  maarakennuskoneenkuljettaja - kuorma-auton kuljettaja?

Suomen Ammattiakatemia Oy toteuttaa12.8.–29.11.2019, 80 päivän mittaisen moniosaaja - maarakennuskoneenkuljettaja – kuorma-auton kuljettaja koulutuksen Oulaisissa. Koulutus järjestetään yhdessä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, TE-toimiston, kuljetusalan sekä maarakennusalan yritysten kanssa.

Koulutus tähtää nopeaan ja pitkäaikaiseen työllistymiseen perehdyttämällä opiskelija maa-ainesten- ja työkoneidenkuljetusaloilla vaadittavan tietotaidon perusteisiin ja kasvattaa opiskelijan ammatillisia valmiuksia työskennellä alalla.
Koulutuksen jälkeen opiskelija voi toimia kuorma-auton tai ajoneuvoyhdistelmän kuljettajana maa-aineskuljetuksissa sekä osaa tehdä pyöräkuormaajalla tai kaivinkoneella yksinkertaisia töitä helpoissa olosuhteissa, esimerkiksi lastata autokuormia tai kaivaa maa-aineksia. Opiskelija osaa myös sitoa työkoneita kuljetusalustoille ja siirtää niitä turvallisesti työmaille.
Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa osaavaa työvoimaa yritysten tarpeisiin sekä työllistyä koulutuksen jälkeen maarakennusalan yrityksiin tai kuljetusalan yrityksiin. Opiskelijat ovat jo koulutuksen aikana yhteydessä useaan mahdolliseen työnantajaan ja työpaikkaan, mikä antaa heille hyvät mahdollisuudet esiintyä edukseen ja löytää juuri sopivan työpaikan.

Koulutukseen lähiopetusjaksoon kuuluu:
* 140h kuljettajan ammattipätevyyden ja alan turvakorttien suorittaminen
* Ajokorttikoulutukset B-> C tai C-> CE henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan
* Käytännön harjoituksia
Koulutukseen sisältyy lisäksi työssäoppimisjakso maarakennusalan tai kuljetusalan yrityksessä käytännön työtehtävissä.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat koulutukseen ja alalle soveltuvat TE-toimiston asiakkaat. Koulutukseen voi osallistua osaamistaan täydentävä, alasta uutena ammattina kiinnostunut tai ilman aikaisempaa koulutusta oleva hakija. Koulutus rakennetaan jokaisen opiskelijan henkilökohtaiseen kokemukseen ja taustaan sopivaksi. Koulutus on osallistujalle maksuton. Viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvista maksuista tai luvan saantiin liittyvien valokuvien ja lääkärintodistusten hankinnasta aiheutuvista maksuista opiskelija vastaa itse. Oman auton käyttömahdollisuus on eduksi, koska työ on liikkuvaa.

Hae koulutukseen te-toimiston kautta tästä

Koulutuksen valintahaastattelut ovat 31.7 alkaen, jonne kutsutaan henkilökohtaisesti.

Lisätietoja koulutuksesta:
Kouluttaja Simo Kostamo
p. 0503599074
simo.kostamo@ya.se