Oletko kiinnostunut maarakennusalasta? UUSI AIKA!

Suomen Ammattiakatemia Oy toteuttaa 25.5.- 30.7.2020, 48 päivän mittaisen Maarakennusalan perusteiden yrityslähtöisen koulutuksen Oulussa. Koulutus järjestetään yhdessä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, TE-toimiston, sekä alan maarakennus- ja henkilöstövuokrausyritysten kanssa.

Koulutus tähtää nopeaan ja pitkäaikaiseen työllistymiseen antamalla perustiedot ja -taidot turvallisesta työskentelystä maarakennustyömaalla jalkamiehenä, sekä edellytykset kehittyä edelleen maarakennusalalla koulutuksen jälkeen alan ammattilaiseksi.

Koulutuksen suorittanut osaa tehdä tavanomaisia maarakentamiskohteen töitä sekä asentaa kunnallisteknisiä sade- ja jätevesijärjestelmiä. Hän osaa toimia koneiden kaivutöiden ohjaajana ja käyttää rakennustyömaan perustyövälineitä, oikeita työtapoja sekä materiaaleja.

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa osaavaa työvoimaa yritysten tarpeisiin sekä työllistyä koulutuksen jälkeen maarakennusalan yrityksiin tai alan henkilövuokrauspalveluita tarjoaviin yrityksiin. Opiskelijat ovat jo koulutuksen aikana yhteydessä useaan mahdolliseen työnantajaan ja työpaikkaan, mikä antaa heille hyvät mahdollisuudet esiintyä edukseen ja löytää juuri sopivan työpaikan. Henkilöstövuokrausyritykset tarjoavat myös mahdollisuutta työskennellä avustavissa työtehtävissä muilla rakennustyömailla rauhallisen sesongin aikaan.

Koulutukseen viiden viikon lähiopetusjaksoon kuuluu:

  • Alan turvakorttien suorittaminen
  • Maarakennusalan välineiden, työmenetelmien, materiaalien ja mittalaitteiden opiskelu
  • Käytännön harjoituksia

Koulutukseen sisältyy lisäksi viiden viikon työssäoppimisjakso maarakennusalan yrityksessä käytännön työtehtävissä.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat koulutukseen ja alalle soveltuvat TE-toimiston asiakkaat eli työttömät työnhakijat ja lomautusuhan alla olevat. Koulutukseen voi osallistua osaamistaan täydentävä, alasta uutena ammattina kiinnostunut tai ilman aikaisempaa koulutusta oleva hakija. Koulutus rakennetaan jokaisen opiskelijan henkilökohtaiseen kokemukseen ja taustaan sopivaksi. Koulutus on osallistujalle maksuton. Viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvista maksuista tai luvan saantiin liittyvien valokuvien ja lääkärintodistusten hankinnasta aiheutuvista maksuista opiskelija vastaa itse. Oman auton käyttömahdollisuus on eduksi, koska työ on liikkuvaa.

Hae koulutukseen te-toimiston kautta tästä

INFOTILAISUUS: torstaina 26.3.2020 klo 14:30 osoitteessa Äimäkuja 6A (2.krs), 90400 Oulu. Tervetuloa keskustelemaan koulutuksesta ja maarakennusalasta! INFOTILAISUUS ON PERUTTU! Soita lisäinfoa Simolta puh. 050 359 9074!

Koulutuspaikka: Äimäkuja 6A (2.krs), 90400 Oulu

Koulutuksen valintahaastattelut ovat 7.5 alkaen ja sinne kutsutaan henkilökohtaisesti. Muistathan perustella hakemuksesi hyvin!

Koulutuksen hakuaikaa on jatkettu 27.4. asti. Koulutukseen aiemmin jätetyt hakemukset ovat edelleen voimassa.

Lisätietoja koulutuksesta:

Kouluttaja Simo Kostamo
p. 0503599074
simo.kostamo@ya.se