Oletko kiinnostunut suurista koneista ja kiven kovasta työstä?

Suomen Ammattiakatemia Oy toteuttaa 2.12.2019.–29.4.2020, 100 päivän mittaisen yrityslähtöisen koulutuksen Koneenkuljettaja- / Murskaamotyöntekijäkoulutuksen Oulussa. Koulutus järjestetään yhdessä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, TE-toimiston, sekä kivenmurskaus- ja maarakennusalan yritysten kanssa. Nämä yritykset hakevat työntekijöitä ja sijaitsevat Oulun seudulla, Oulun eteläisellä alueella ja Kainuun pohjoisosissa.

Koulutus tähtää nopeaan ja pitkäaikaiseen työllistymiseen antamalla perustiedot ja -taidot turvallisesta työskentelystä työkoneenkuljettajana kivenmurskaamolla ja seulonta-asemalla, sekä edellytykset kehittyä edelleen koulutuksen jälkeen alan ammattilaiseksi.

Koulutuksen suorittanut osaa kuljettaa tavanomaisia maarakentamisessa käytettäviä työkoneita turvallisesti ja tehokkaasti, sekä tietää perusteet kivenmurskaamolla ja seulonta-asemalla toimimisesta. Hän osaa toimia työkohteessa turvallisesti, tehokkaasti, laadukkaasti ja taloudellisesti.

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa osaavaa työvoimaa yritysten tarpeisiin sekä työllistyä koulutuksen jälkeen kivenmurskaus- ja maarakennusalan yrityksiin. Opiskelijat ovat jo koulutuksen aikana yhteydessä useaan mahdolliseen työnantajaan ja työpaikkaan, mikä antaa heille hyvät mahdollisuudet esiintyä edukseen ja löytää juuri sopivan työpaikan.

Koulutukseen 12 viikon lähiopetusjaksoon kuuluu:

Alan turvakorttien suorittaminen (mahdollisuus suorittaa Kuljetusalan perustason ammattipätevyyden direktiivipäiviä näiden yhteydessä)

Eri konetyyppien (pyöräkuormaaja, kaivinkone, dumpperi) ja kuormaajavaakojen opiskelu

Kivenmurskaus- ja seulontalaitosten perusteiden opiskelu

Maalajien ja kiviainesten opiskelu

Käytännön ajoharjoittelua

Koulutukseen sisältyy lisäksi kahdeksan viikon työssäoppimisjakso kivenmurskausalan yrityksessä käytännön työtehtävissä. Yritysten toiminta on liikkuvaa ja monet yritykset toimivat jopa koko Suomen alueella, mutta järjestävät usein työntekijöille majoituksen työviikon ajaksi työskentelypaikkakunnalla.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat koulutukseen ja alalle soveltuvat TE-toimiston asiakkaat. Koulutukseen voi osallistua osaamistaan täydentävä, alasta uutena ammattina kiinnostunut tai ilman aikaisempaa koulutusta oleva hakija. Koulutus rakennetaan jokaisen opiskelijan henkilökohtaiseen kokemukseen ja taustaan sopivaksi. Koulutus on osallistujalle maksuton. Viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvista maksuista tai luvan saantiin liittyvien valokuvien ja lääkärintodistusten hankinnasta aiheutuvista maksuista opiskelija vastaa itse. Oman auton käyttömahdollisuus on eduksi, koska työ on liikkuvaa.

Hae koulutukseen te-toimiston kautta

 tästä

INFOTILAISUUS tiistaina 29.10.2019 klo 13 - 15 osoitteessa: Äimäkuja 6A, 90400 Oulu.

Koulutuksen valintahaastattelut ovat torstaina 21.11.2019, jonne kutsutaan henkilökohtaisesti.

Lisätietoja koulutuksesta:

Kouluttaja Simo Kostamo
p. 0503599074
simo.kostamo@ya.se