Uusi ura telineasentajana?

Barona Rakennus ja Ramirent yhdessä kouluttavat 12 uutta telineasentajaa Terrafamelle. Koulutusohjelma tarjoaa mahdollisuuden hankkia uuden uran telineasennuksissa ilman aikaisempaa alan kokemusta. Rekrykoulutus on ainutlaatuinen koulutuskokonaisuus ja perehdytys uuteen ammattiin. Emme hae valmiita osaajia, vaan haluamme kouluttaa sinut alan ammattilaiseksi. Koulutusohjelmaan hakiessasi sinulta ei vaadita aiempaa kokemusta alalta, vaan oikea asenne ja halu oppia uutta ratkaisevat.

Aikataulu:
Telineasentajien rekrykoulutus alkaa 10.2.2020 ja loppuu 7.5.2020, kestäen yhteensä 60 koulutuspäivää. Rekrykoulutuksen tavoitteena on pitkä työsuhde ohjelman jälkeen ja koulutus on osallistujille maksuton. Telineasentajan koulutukseen valitaan 12 henkilöä.

Kuvaus ja sisältö:
Koulutusaikana pääset oppimaan käytännön työtehtävissä ammattilaisten johdolla. Rekrykoulutus rakentuu 20 telineasennusta käsittelevästä lähiopetuspäivästä sekä ohjatun 40 päivän työharjoittelujakson. Koulutuspäivien aikana suoritetaan muun muassa seuraava lupakortit: työturvallisuus, tulityö, rataturva1, tieturva1 ja hätäensiapu. Lisäksi koulutuksessa käsitellään telinetöitä koskevaa lainsäädäntöä, työturvallisuutta, telineille tehtäviä tarkastuksia, eri telinetyyppejä, käyttötarkoituksia ja kuormituksia.

Telineasentajan työtehtävät:
Työtehtävät vaativat kohtalaista fyysistä kuntoa sekä rohkeutta työskennellä ulkona, korkeissa paikoissa. Telineasentajana työskentelet yleensä tiiminä. Työintosi ja oma-aloitteisuutesi vahvistavat tiimin toimintaa työturvallisuutta unohtamatta. Työkohteina voivat olla esimerkiksi uudisrakennusten suojaaminen, saneerauskohteiden julkisivutelineiden teko tai sääsuojien laitto.

Koulutusohjelman lopussa on työharjoittelujakso Terrafamella. Rekrykoulutuksen lähiopetuspäivät järjestetään Kajaanissa (Kehräämöntie 7, neuvotteluhuone Anturi) ja opetuskielenä on suomi. Valmistuttuasi koulutusohjelmasta tulet työskentelemään Ramirentin työkohteessa Terrafamen kaivoksella.

Koulutus toteutetaan yhteistyönä Barona ja Ramirentin Finland Oy:n kanssa. Ramirent on ulkoistanut telineasennustoiminnan Barona Rakennus Oy:lle, joten työsuhteet solmitaan koulutusohjelman jälkeen Barona Rakennuksen kanssa. Koulutuksen järjestäjänä toimii Suomen Ammattiakatemia Oy.

Kyseessä on työvoimakoulutus ja se on kohdennettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. Esimerkiksi määräaikaisessa työsuhteessa oleva, keikkatyötä tekevä tai irtisanottu henkilö voi hakea koulutukseen.

Koulutukseen hakeminen:
Rekrykoulutuksen haku on kaksivaiheinen. Täytäthän Rekrykoulutuksen hakemukset alla olevassa järjestyksessä, vaikka se voi tuntua hieman työläältä:

1. Täytä TE-toimiston koulutushakemus sähköisesti Hae 1

2. Täytä hakemuksesi Baronan järjestelmään oheisen "Hae"-painikkeen kautta, täytäthän huolellisesti myös tämän Baronan järjestelmän hakemuksen. Hae 2

Koulutukseen valituksi tuleminen edellyttää hakemuksen jättämistä TE-toimiston järjestelmään. Esivalinta tehdään hakemusten perusteella. Hakijoita pyydetään perustelemaan hakemuksensa huolellisesti. Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, jotka pidetään alustavasti Kajaanissa 29.1.2020.

Lisätietoja voit kysyä

Baronan yhteyshenkilöiltä: Petri Kokko puh. 040772 1910 tai petri.kokko@barona.fi tai Saija Viitasaari puh. 050 407 2534, saija.viitasaari@barona.fi tai Kouluttaja Asko Karjalaiselta puh. 040 173 3086 tai asko.karjalainen@ksak.fi.

Lue lisää koulutuksesta sekä telineasentajan työtehtävistä Lisätietoja 

Työvoimakoulutuksen ajalta sinulla voi olla mahdollisuus saada työttömyysetuutta, työttömyysetuuden korotusosaa sekä kulukorvausta, joiden maksamisesta etuuden maksaja KELA tai työttömyyskassa päättää. Lisätietoja taloudellisista tuista antaa Työlinjan Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702 tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi