Kurssi

Työvoimakoulutus nro 695134

Kausityöntekijäksi hotelli-, ravintola- ja matkailualalle? - Monimuoto

Työvoimakoulutus nro 695134

Kesto

80 pvä

Toteutus

Monimuoto, Oulu

Koulutuspaikka:
Monimuoto
Hakuaika päättyy:

7.12.2020

Alkamispäivä
Monimuoto - 7.1.2021 - 30.4.2021
Kuvaus
Sisältö
Kelpoisuus

SINUSTAKO KAUSITYÖNTEKIJÄ HOTELLI-, RAVINTOLA- JA MATKAILUALALLE?

 

Suomen Ammattiakatemia Oy toteuttaa 7.1.2021– 30.4.2021, 80 päivän kausityöntekijäksi hotelli-, ravintola- ja matkailualalle koulutuksen. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää verkko-opetusta, lähiopetusta ja etäopetusta, mikä mahdollistaa osallistumisen mahdollisimman monelle ja monelta paikkakunnalta.  Koulutus järjestetään yhdessä KSAK Oy:n, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, TE-toimiston alan yritysten että henkilöstöpalvelualan yritysten kanssa.

 

Koulutus tähtää nopeaan ja ympärivuotiseen työllistymiseen perehdyttämällä opiskelija hotelli-, ravintola- ja matkailualalle vaadittavan tietotaidon perusteisiin ja kasvattaa opiskelijan ammatillisia valmiuksia työskennellä alalla. Tuleva työpaikka voi löytyä esimerkiksi tunturista Rukalta, Syötteeltä, Leviltä eli lähes mistä vain.

 

Koulutukseen sisällytetään ammatillisen perusosaamisen lisäksi opintoja, jotka antavat valmiuksia selviytyä sesonkityön haasteista ja purkaa ennakkoluuloja niin sesonkityöstä kuin vuokrafirmoista työnantajina. Koulutus toteutetaan niin, että työnhakija saa perustaidot useampaan avustavaan työtehtävään esim. ravintolan salityöhön, keittiötehtäviin tai hotellin vastaanoton työtehtäviin. Tämä mahdollistaa työviikon kokoamisen useammasta eri työtehtävästä.

 

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa osaavaa työvoimaa yritysten tarpeisiin sekä työllistyä koulutuksen jälkeen alan yrityksiin. Opiskelijat ovat jo koulutuksen aikana yhteydessä useaan mahdolliseen työnantajaan ja työpaikkaan, mikä antaa heille hyvät mahdollisuudet esiintyä edukseen ja löytää juuri sopivan työpaikan.

 

INFOTILAISUUS

Koulutuksen infotilaisuus järjestetään 4.11 klo 14.00-15:00 etäyhteydellä (Zoom)

 

Osallistu infotilaisuuteen

 

 

HAKEMINEN

Koulutukseen haetaan TE-toimiston kautta.

 

HAE KOULUTUKSEEN

 

Koulutuksen valintahaastattelut ovat 17.12 alkaen. Haastatteluun kutsutaan henkilökohtaisesti. Muistathan perustella hakemuksesi huolella!

 

Lisätietoja koulutuksesta antaa

Asiakaspalvelu@ya.se

tai

Kouluttaja Päivi Koivisto
p. 0400 167 570
paivi.koivosto@ksak.fi

Koulutukseen 30 päivän teoreettiseen opetusjaksoon kuuluu:

  • Luparttikoulutukset (MATUPA matkailualan turvallisuuspassi, hygieniaosaamisen koulutus, alkoholiasiat ravintolassa, EA1)
  • Ammatillisia opintoja (sesongin salat tutuksi, asiakaspalvelu, salitoimintojen perusteita, keittiötyön monipuolisia toimintoja)
  • Käytännön harjoituksia

Teoriaopetus koostuu 17 verkko-opetuspäivästä ja niitä tukevista etätyöpäivistä 6pv sekä lähiopetuksena osa korttikoulutuksista ja niiden testeistä sekä käytännönharjoituksista 7pv.

Koulutukseen sisältyy lisäksi 50 päivän työssäoppimisjakso alan yrityksessä käytännön työtehtävissä.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat alalle soveltuvat  ensisijaisesti alle 30-vuotiaat TE-toimiston asiakkaat. Koulutukseen voi osallistua osaamistaan täydentävä, alasta uutena ammattina kiinnostunut tai ilman aikaisempaa koulutusta oleva hakija. Alalla korostuu asiakaspalvelun merkitys ja kiinnostus oppia uutta. Koulutus rakennetaan jokaisen opiskelijan henkilökohtaiseen kokemukseen ja taustaan sopivaksi.

 

Koulutus on osallistujalle maksuton. Viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvista maksuista (esim. ajokortti) tai luvan saantiin liittyvien valokuvien ja lääkärintodistusten hankinnasta aiheutuvista maksuista opiskelija vastaa itse.

Kuvaus

SINUSTAKO KAUSITYÖNTEKIJÄ HOTELLI-, RAVINTOLA- JA MATKAILUALALLE?

 

Suomen Ammattiakatemia Oy toteuttaa 7.1.2021– 30.4.2021, 80 päivän kausityöntekijäksi hotelli-, ravintola- ja matkailualalle koulutuksen. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää verkko-opetusta, lähiopetusta ja etäopetusta, mikä mahdollistaa osallistumisen mahdollisimman monelle ja monelta paikkakunnalta.  Koulutus järjestetään yhdessä KSAK Oy:n, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, TE-toimiston alan yritysten että henkilöstöpalvelualan yritysten kanssa.

 

Koulutus tähtää nopeaan ja ympärivuotiseen työllistymiseen perehdyttämällä opiskelija hotelli-, ravintola- ja matkailualalle vaadittavan tietotaidon perusteisiin ja kasvattaa opiskelijan ammatillisia valmiuksia työskennellä alalla. Tuleva työpaikka voi löytyä esimerkiksi tunturista Rukalta, Syötteeltä, Leviltä eli lähes mistä vain.

 

Koulutukseen sisällytetään ammatillisen perusosaamisen lisäksi opintoja, jotka antavat valmiuksia selviytyä sesonkityön haasteista ja purkaa ennakkoluuloja niin sesonkityöstä kuin vuokrafirmoista työnantajina. Koulutus toteutetaan niin, että työnhakija saa perustaidot useampaan avustavaan työtehtävään esim. ravintolan salityöhön, keittiötehtäviin tai hotellin vastaanoton työtehtäviin. Tämä mahdollistaa työviikon kokoamisen useammasta eri työtehtävästä.

 

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa osaavaa työvoimaa yritysten tarpeisiin sekä työllistyä koulutuksen jälkeen alan yrityksiin. Opiskelijat ovat jo koulutuksen aikana yhteydessä useaan mahdolliseen työnantajaan ja työpaikkaan, mikä antaa heille hyvät mahdollisuudet esiintyä edukseen ja löytää juuri sopivan työpaikan.

 

INFOTILAISUUS

Koulutuksen infotilaisuus järjestetään 4.11 klo 14.00-15:00 etäyhteydellä (Zoom)

 

Osallistu infotilaisuuteen

 

 

HAKEMINEN

Koulutukseen haetaan TE-toimiston kautta.

 

HAE KOULUTUKSEEN

 

Koulutuksen valintahaastattelut ovat 17.12 alkaen. Haastatteluun kutsutaan henkilökohtaisesti. Muistathan perustella hakemuksesi huolella!

 

Lisätietoja koulutuksesta antaa

Asiakaspalvelu@ya.se

tai

Kouluttaja Päivi Koivisto
p. 0400 167 570
paivi.koivosto@ksak.fi

Sisältö

Koulutukseen 30 päivän teoreettiseen opetusjaksoon kuuluu:

  • Luparttikoulutukset (MATUPA matkailualan turvallisuuspassi, hygieniaosaamisen koulutus, alkoholiasiat ravintolassa, EA1)
  • Ammatillisia opintoja (sesongin salat tutuksi, asiakaspalvelu, salitoimintojen perusteita, keittiötyön monipuolisia toimintoja)
  • Käytännön harjoituksia

Teoriaopetus koostuu 17 verkko-opetuspäivästä ja niitä tukevista etätyöpäivistä 6pv sekä lähiopetuksena osa korttikoulutuksista ja niiden testeistä sekä käytännönharjoituksista 7pv.

Koulutukseen sisältyy lisäksi 50 päivän työssäoppimisjakso alan yrityksessä käytännön työtehtävissä.

Kelpoisuus

Koulutuksen kohderyhmänä ovat alalle soveltuvat  ensisijaisesti alle 30-vuotiaat TE-toimiston asiakkaat. Koulutukseen voi osallistua osaamistaan täydentävä, alasta uutena ammattina kiinnostunut tai ilman aikaisempaa koulutusta oleva hakija. Alalla korostuu asiakaspalvelun merkitys ja kiinnostus oppia uutta. Koulutus rakennetaan jokaisen opiskelijan henkilökohtaiseen kokemukseen ja taustaan sopivaksi.

 

Koulutus on osallistujalle maksuton. Viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvista maksuista (esim. ajokortti) tai luvan saantiin liittyvien valokuvien ja lääkärintodistusten hankinnasta aiheutuvista maksuista opiskelija vastaa itse.

Työvoimakoulutus

Haku­prosessi

Vaihe 1

Kuka voi osallistua työvoimakoulutukseen?

Päästäksesi työvoimakoulutukseen sinun on oltava työnhakija ja ilmoittautunut työvoimatoimistoon.

Vaihe 2

Hae koulutukseen TE-toimiston kautta

Koulutukseen haetaan sähköisesti TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelussa tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon.