Opiskelijatarina: Juho Kuure vaihtoi LVI-alalta autonkuljettajan työhön

15 kesäkuun, 2023

Torniolainen Juho Kuure tavoitettiin ajamasta Oulun moottoritietä pohjoista kohti. – Käyn Kemissä töissä Kuljetus Luokkalalla. Ajan välillä yhdistelmää ja välillä nuppia, tarpeen mukaan. Reitit vaihtelevat eri puolille Suomea ja välillä Ruotsiinkin. Juhon mukana kulkeva tavara vaihtelee elintarvikkeista kappaletavaraan ja Matkahuoltoon. Oikeastaan vähän kaikkea ja vaihteleva työ sopii minulle, Juho tiivistää.

 

Vakituinen työpaikka löytyi Keminmaassa järjestetyn Suomen Ammattiakatemian Kuorma-auton- ja yhdistelmäajoneuvonkuljettajakoulutuksen kautta.

 

– Sopivan mittainen, helppo ja ytimekäs. Hyvät opettajat, joiden avulla pääsi nopeasti jyvälle asioista, kuvailee Juho koulutusta.

 

– Lähipäivät olivat mukavimpia. Pääsi tapaamaan muita samassa ryhmässä opiskelevia ja meillä olikin tosi kiva ryhmä. Tulimme hyvin juttuun. Etäpäivät olivat aika puuduttavia, kun piti istua koko päivä tietokoneen äärellä.

 

Työskentelin LVI-asentajana 10 vuotta, sitten polvet alkoivat oireilemaan ja päätin vaihtaa alaa. Konttaamisen tilalle halusin istumatyötä ja kävelyä. Kuljetusala on tavallaan sukurasite; isä ja pappakin ovat olleet kuljetusalla, Juho kertoo.

 

– Suosittelen kuljetusalan koulutusta nuorille, tai oikeastaan kaikille. Vaikka ala ei vielä kiinnostakaan, kiinnostus voi herätä koulutuksen aikana. Kirjaimet ajokortissa eivät mene hukkaan koskaan. Itse olen ajatellut myös linja-autokortin ajamista tulevaisuudessa.