Kouluttajaesittely: Simo Kostamo

8 helmikuun, 2021

Suomen Ammattiakatemialta löydät ammatillista koulutusta yksilöllisiin tarpeisiin sekä mahdollisuutesi kehittyä – näinhän me lupaamme jo etusivun saatetekstissä! Mutta keitä ovatkaan nämä kouluttajiksi kutsumamme henkilöt, jotka tekevät lupauksista totta?

 

Ensimmäisenä itsestään ja työstään pääsee kertomaan monille jo tuttu ja rakastettu maanrakennusalan kouluttaja Simo Kostamo.

 

Mikä on työnkuvasi Suomen Ammattiakatemialla?

 

– Toimin koulutuksien suunnittelijana ja kouluttajana. Vastuualojani ovat eri alojen työkoneiden kuljettajat, maarakennuksen jalkamiehet sekä kivenmurskausala. Suunnittelen ja aikataulutan vastuualojeni koulutuksia siten, että opiskeluajankohta työssäoppimisjaksoineen palvelisi mahdollisimman hyvin opiskelijoiden työllistymistä ja yritysten tarpeita.

 

Kuinka päädyit töihin Ammattiakatemialle? 

 

– Työskentelin pitkään kivenmurskausalalla koneiden kuljettajana ja työnjohtajana. Perhesyiden takia jouduin luopumaan reissuhommista ja löysin uuden uran ammatillisesta aikuiskoulutuksesta, ensin OAKK:sta ja myöhemmin OSAO:lta. Työsopimukseni oli päättymässä, kun Suomen Ammattiakatemia haki maarakennusalan kouluttajaa. Mahdollisuus lähteä kehittämään jotain uutta sai minut kiinnostumaan ja hakemaan työtä.

 

Mikä on parasta työssäsi?

 

– Työssä antoisinta on mielestäni mahdollisuus päästä vaikuttamaan ihmisten elämiin tarjoamalla heille mahdollisuus oppia uusi ammatti jakamalla omaa tietotaitoa sekä mahdollisuus tarjota pitkäaikaistyöttömille tie takaisin hommiin.

 

Millaisia vinkkejä haluat antaa omaa unelmaduunia etsiville?

 

– Jos olet työtön tai et ole nykyisessä työssäsi onnellinen ja sinulla on mahdollisuus lähteä etsimään uusia haasteita, tee se! Jos sinulla on jokin meillä koulutettava ala mielessä, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan yhdessä, voisiko se sopia sinulle ja onko meillä tulossa sopivia koulutuksia. Koulutusväylämme uuteen ammattiin ovat nopeita, 1–5 kk voit olla jo uuden työn äärellä työsuhteessa. Motivoituneelle ja hyvällä asenteella liikkeellä olevalle henkilölle löytyy aina töitä!

 

Maanrakennusalan koulutukset ovat yksiä keskuksemme suosituimpia työvoimakoulutuksia! Tällä hetkellä haussa on maanrakennusapulaisen koulutus. Koulutushaku on auki 8.3. saakka.