Opiskelijatarina: Anna-Kaisa

3 lokakuun, 2022

Olen aina haaveillut rekkakortista

 

33-vuotias Anna-Kaisa asustelee Kylmälänkylässä ja häneltä löytyi aiemmin maatalouden perustutkinto sekä hevosen hoitajan suuntautumisvaihtoehto. Hän on aiemmin tehnyt maataloustöitä karjanhoitajana ennen osallistumistaan Suomen Ammattiakatemian koulutukseen.

 

Suomen Ammattiakatemialla hän osallistui Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja koulutukseen 27.06.-30.09.2022.

 

  • Olen aina haaveillut rekkakortista sillä tykkään ajella isoilla koneilla, Anna-Kaisa kertoo.

 

Pitkä logistiikka-alan tutkintokoulutus (3 vuotta) ammattiopistossa ei innostanut Anna-Kaisaa.

 

  • Nyt oli sopiva hetki ja pääsin mukaan tähän koulutukseen, jossa 70 päivässä saa pätevyyden yhdistelmäajoneuvonkuljettajan ammattiin, Anna-Kaisa iloitsee.

 

Koulutuksen tärkeimpänä asiana Anna-Kaisa pitää sitä, että pääsi tutustumaan erilaisiin ajoneuvoihin kuten puoliperävaunu- ja täysperävaunuyhdistelmään sekä ajamaan erilaisilla teillä ja alustoilla (asfalttitiellä, soratiellä, kapeilla metsäajoteillä).

 

Anna-Kaisa sai palkkaa jo koulutuksen aikana

 

Anna-Kaisa oli työssäoppimassa PRT Oulujärvi Oy:ssä turveauton kuljettajana ja työt jatkuvat samassa yrityksessä nyt koulutuksen jälkeen. Hänen työsuhde alkoi jo työssäoppimisjakson aikana ja hän sai palkkaa jo koulutuksen aikana.

 

  • Töissä ja työssäoppimassa on ollut tosi kivaa, saanut oikeasti ajaa! Voisin antaa vinkkinä muille alan opiskelijoille, että jos et saa ajaa niin suosittelen vaihtamaan harjoittelupaikkaa, Anna-Kaisa summaa.

 

Yrityksen toimipiste on Otanmäellä. Työmatka ei Anna-Kaisan mielestä venynyt turhan pitkäksi.

 

  • Työporukka on myös ihan huippu! Porukkaan on otettu mukaan tosi hyvin ja aina on joku jolle voi soittaa ja kysellä myös ihan ilman asiaakin. Turveajo ei ole ihan siisteintä sisätyötä, suihku työpäivän päälle on paikallaan, Anna-Kaisa hymähtää.

 

Anna-Kaisalla on ytimekäs vinkki kaikille alan työpaikkoja hakeville. Anna-Kaisa löysi työssäoppimispaikan ja nykyisen työpaikkansa Tuurauspörssin ilmoituksesta.

 

  • Soita! Älä laita vain viestiä vaan ole aktiivinen, Anna-Kaisa kiteyttää.

 

Tulevaisuudessa hän unelmoi, että saa käydä töissä jatkossakin. Aina löytyy töitä, jos ei ole liian nirso. Juuri nyt Anna-Kaisa toteuttaa unelmaansa. Vapaa-ajalla hänen aika menee hevosten parissa.

 

  • Toiveissa, että niistä kasvateista tulee ravihevosia, Anna-Kaisa päättää.