Opiskelijatarina: Antti

10 kesäkuun, 2022

Kyllä ala vaihtamalla paranee

 

Antilla, 29, on taustalla kiinteistöhoitajan tutkinto. Hän ehtikin tehdä monenlaisia kiinteistöhuollon hommia kunnes huomasin, että ala ei ole itselle se pitkän tähtäimen juttu.

Niin Antti päätti lähteä vaihtamaan alaa ja osallistua Suomen Ammattiakatemian järjestämään Myyntityö tutuksi -koulutukseen 30.12.2021.- 24.3.2022.

 

– Ehdottomasti tärkein asia, jonka opin koulutuksessa ja erityisesti työssäoppimisjakson aikana, oli kassatyöskentely. Onhan kyseessä yksi myyntityön tärkeimmistä työtehtävistä, Antti muistelee.

 

Antti suoritti työssäoppimisjaksonsa Oulun Kärkkäisellä.

 

– Kärkkäinen oli harjoittelupaikkana loistava. Seitsemän viikon aikana pääsin myymään mm. puhelimia, tietokoneita, kihartimia ja mikroja sekä purkamaan kuormaa, hyllyttämään tavaraa ja ottamaan passikuvia lähemmäs 200 kpl. Oli mahtava päästä tekemään monenlaista hommaa ja opin harjoittelun aikana todella paljon, Antti iloitsee.

Unelmana myyntityöt oman intohimon parissa

 

Antin tulevaisuuden unelmana työrintamalla olisi työllistyä yritykseen, joka myy viihde-elektroniikkaa.

 

– Tiedän niistä paljon, sillä kyseiset vehkeet kiinnostavat minua todella paljon myös henkilökohtaisesti, Antti perustelee.

 

Antti on motivoitunut löytämään töitä nopeasti valitsemaltaan alalta.

 

– Ensi syksynä olisi haaveena päivittää oma televisio hieman uudemmaksi. Nykyinen on ostettuna vuonna 2019 ja alkaa olemaan auttamattomasti vanhentunut. 75´tuumainen olisi sopivan kokoinen. Tätä varten tarvitsisi tietysti palkkatyön, Antti naurahtaa.

 

Antilla on myös yksinkertainen, mutta tehokas vinkki myös muille alanvaihdosta kiinnostuneille.

 

– Kannattaa miettiä mikä itseä kiinnostaa ja hakea sen mukaan paikkoja. Kyllä se jossain vaiheessa tärppää!

Hae mukaan seuraavaan myyntityön koulutukseen 23.1.2023 mennessä osoitteessa: https://www.suomenammattiakatemia.fi/koulutus/.