Opiskelijatarina: Eeva

25 tammikuun, 2022

Hyvää mieltä ja ajokortti taskuun

Oululainen Eeva opiskeli peruskoulun jälkeen laitoshuoltajaksi. Hän on ollut aiemmin töissä mm. päiväkodissa, ST:llä siivoajana ja OYS:issa sairaalahuoltajana.

Eeva osallistui Some ja ajokortti mukaan siivoustyöhön -koulutukseen Suomen Ammattiakatemialla syksyllä 2021. Aivan uudenlainen, kolme eri kokonaisuutta yhdistävä koulutus herätti Eevan kiinnostuksen välittömästi.

– Etsin työkkärin sivuilta kiinnostavia koulutuksia ja tämä tuli vastaan. Se, että koulutuksen aikana pystyi suorittamaan ajokortin, oli aivan huippu juttu, Eeva hehkuttaa.

Vaikka siivoojan työnkuva oli Eevalle ennestään tuttu, kaikki somemarkkinointiin ja -viestintään liittyvä sekä tietysti autolla ajaminen olivat uusia juttuja. Muutenkin koko koulutuskokonaisuudesta jäi päällimmäisenä hyvä mieli.

– Kouluttajat olivat tosi mukavia ja koulutus hyödyllinen. Ajokortin suorittaminen oli aikamoinen kokemus ja inssin läpimeno jännitti kovasti. Löysin opiskeluporukasta itselleni myös tosi hyvän ystävän, Eeva hymyilee.

Ei koulutuksen pituus, vaan laatu

Eeva oli työharjoittelussa Terveystalolla ISS:n kautta ja tykkäsi työstään.

– Halusin nimenomaan tehdä yövuoroja ja niitä pääsinkin tekemään. Pidän yövuoroista, koska silloin töitä saa tehdä rauhassa, Eeva kertoo.

Eeva on myös toiminut jonkin verran ohjaajana/perehdyttäjänä edellisissä tytöpaikoissa ja tykännyt kyseisistä tehtävistä.

– Niitä hommia voisin tehdä jatkossakin, Eeva pohtii.

Eevan työt ISS:llä jatkuivat harjoittelun jälkeen. Myös monet opiskelukaverit löysivät uuden työpaikan koulutukseen kuuluvan työharjoittelun kautta.

Eeva suositteleekin koulutusta kaikille, jotka harkitsevat siirtymistä siivousalalle.

– Suosittelen koulutusta erityisesti sellaisille henkilöille, joka miettivät voisiko siivousala olla se oma juttu. Muutaman kuukauden koulutuksen aikana asia on helpompi selvittää, kuin aloittamalla suoraan esim. kolmen vuoden koulutuksessa, Eeva huomauttaa.