Opiskelijatarina: Elias Raitolehto

5 kesäkuun, 2023

 

Elias suoritti Suomen Ammattiakatemian sadan päivän kuorma-autonkuljettajan RekryKoulutuksen ja työllistyi kuljettajaksi työharjoittelupaikkaansa.

 

 

  • työskentelin aiemmin pätkätöissä rakennusalalla, metalli- ja asennustöissä ja olin miettinyt alan vaihtoa kuljetusalan töihin. RekryKoulutuksen avulla sain vakituisen työpaikan kuljetusalalta. Kuljetan nyt elintarvikkeita ja muuta päivittäistavaraa Helsingin keskustassa kauppoihin.

 

RekryKoulutuksessa Eliasta miellytti myös lyhyt kesto ja nopeatempoinen eteneminen, joka tähtää pitkäaikaiseen työsuhteeseen.

 

 

  • koulutuksessa oli hyvässä suhteessa teoriaa, jossa käytiin aluksi läpi työssä osattavat ja noudatettavat säännöt ja lakipykälät. Työharjoittelussa sen jälkeen oli tarvittava käytännön harjoittelu, jossa minulla oli useita ammattitaitoisia perehdyttäjiä. Sain kunnolliset opit ja neuvot työhön.

 

 

  • Työharjoittelun aikana jo pääsi tutustumaan asiakkaiden systeemeihin ja järjestelmiin, joilla on oma osansa kuljettajan työssä. Opin, että kuljettajan pitää osata suunnitella oma työnsä ja osata ottaa kaikki tekijät huomioon, jotta pysyy aikataulussa. Nopeasti paikasta toiseen ajamalla se ei onnistu. Yrityksen autoa ajetaan rauhallisesti ja turvallisesti työnantajaa edustaen.

 

Kuljetusalan koulutusta Elias suosittelee tietysti kaikille, jotka haluavat työskennellä kuljetusalalla.

 

 

  • Kuljettajan työ on itsenäistä ja tässä on suhteellisen hyvä palkka. Työ sopii rauhalliselle ihmiselle ja tässä on hyvät työllistymismahdollisuudet. Mielestäni tämä on pääasiassa siistiä sisätyötä. Näillä näkymin tulen jatkamaan tässä työssä pitkään tai sitten ajan CE-kortin ja ryhdyn rekkakuskiksi.