Opiskelijatarina: Esa Rönn

12 lokakuun, 2023

Opiskelijatarina: Esa Rönn

 

Limingan Tupoksessa asuva Esa Rönn osallistui Suomen Ammattiakatemian Linja-autonkuljettajaksi Oulun seudun liikenteeseen -RekryKoulutukseen Oulussa.

 

– Työskentelin 11 vuotta rakennusalan yrittäjänä ja sen jälkeen rakennusteollisuudessa 9 vuotta laatupäällikkönä, rakentamispäällikkönä, työpäällikkönä ja hankintapäällikkönä. Koronan myötä työt vähenivät ja lopulta työnantajan konkurssin jälkeen loppuivat kokonaan. Olin aiemminkin miettinyt autonkuljettajan ammattia, mutta aina tuli työtarjouksia muualta, joten se jäi. Sitten tuli tilaisuus ajatella, mitä aikoo isona poikana tehdä ja tarjoutui omaan talouteen sopiva mahdollisuus RekryKoulutuksen kautta opiskella uusi ammatti.

 

Mikä on ollut parasta RekryKoulutuksessa?

 

– Tietysti se, että saa nopeasti itselle uuden ammatin ja työpaikan. Minulla oli ABCE-kortti pohjalla, neljän kuukauden koulutus sisälsi kaksi kuukautta ajoa, perustason ammattipätevyyskoulutuksen myös henkilöliikenteen puolelle ja ajokorttikorotuksen DE-ajokorttiluokkaan. Kokonaisuus on todella hyvä, meistä tuli hyviä linja-autonkuljettajia. Ryhmässä oli hyvä ilmapiiri, innokas porukka ja kouluttajat päteviä. Tekemisen meininki, mukava ja selkeä ohjelma.

 

Esa työllistyi koulutuksen jälkeen Revon Turistiliikenteeseen vakituiseen työsuhteeseen linja-autonkuljettajaksi.

 

– Revon Turistiliikenne oli minulle nappi valinta. Katsoin minkälaisia reittejä ajavat ja täällä ajelu on maakuntamatkailua ja hienoja maisemia. Kymmenen tuntia ajoa menee leppoisasti. En jaksaisi pelkästään kaupungissa rattia pyörittää. Vapaita viikonloppujakin tulee ja ehtii viettää aikaa lastenlasten kanssa. Lisäksi meillä on hyvä yhteishenki, yritys ja autot ovat kunnossa. Minusta tuntuu, että haluan olla tässä työssä eläkkeelle asti. Työ on sitä, mitä oletinkin sen olevan. Oikein positiivinen kokemus tämä koulutus ja työllistyminen linja-autonkuljettajaksi.