Opiskelijatarina: Fia Laaksonen

14 syyskuun, 2023

Oululainen Fia Laaksonen osallistui Suomen Ammattiakatemian Linja-autonkuljettajaksi Oulun seudun liikenteeseen -RekryKoulutukseen.

 

– Ylioppilastutkinnon jälkeen työskentelin vastaanottovirkailijana hotellissa ja opiskelin oppisopimuskoulutuksella merkonomiksi. Korona vaikutti sielläkin ja koska olen aina tykännyt ajaa autoa sekä asiakaspalvelusta, päätin hakea TE-palvelujen sivuilta löytyneeseen linja-autonkuljettajakoulutukseen.

 

Miten kuvailet koulutusta ja kouluttajia?

 

– Huippu koulutus kaiken puolin, hyvät opettajat, ajaminen oli mukavaa. Tiivis Kokonaisuus. Kouluttajat olivat hauskoja mutta aika tiukkoja myös, palautetta tuli asiasta. Teoriatunneilla ei kyllästynyt, kun tarinan kautta kerrottiin asiat huumoria unohtamatta.

 

Fia työllistyi vakituiseen työsuhteeseen paikallisliikenteeseen.

 

– Tämä on leppoista, rentoa ja saa olla ihmisten kanssa tekemisissä. Asiakkaat ovat pääasiassa mukavia. Työ vaatii kyllä välillä myös jämäkkyyttä ja auktoriteettia.

 

– Ajan kaikkia linjoja paikallisliikenteessä, aamu- ja iltavuoroja. Minulle sopii vaihtelevat työajat, mutta en ole ihan vielä niihin tottunut. Plussaa on yksiosainen työpäivä ja ainoa miinuspuoli on kovin aikaiset aamuvuorot.

 

– Tilausajokin voisi olla jossain vaiheessa ihan kivaa. sen aika voi tulla myöhemmin, koska siinä pitää osata tekniikkaakin.

 

Mitä tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on?

 

– Linja-autonkuljettajana pysyn toistaiseksi, olen kyllä kiinnostunut kehittämään itsenäni mutta tällä hetkellä olen tyytyväinen tähän työhön.