Opiskelijatarina: Iiro

3 kesäkuun, 2022

Kokemusta koneiden käyttöön

 

Oulussa asuva 31-vuotias Iiro on puhelias ja hyväntuulinen nuori mies. Aiemmin Iiro on suorittanut pintakäsittelyalan perustutkinnon. Suomen Ammattiakatemialla Iiro osallistui Moniosaaja koneenkuljettaja – yhdistelmäajoneuvonkuljettaja koulutukseen 29.12.2021 – 22.04.2022.

 

  • Suomen Ammattiakatemialla olen osallistunut aiemmin maarakennuskoneenkuljettajakoulutukseen. Hain moniosaajakoulutukseen, jotta saisin koulutuksen kautta enemmän kokemusta koneiden käyttöön. Koulutuksen aikana pystyi myös suorittamaan tärkeitä työssä tarvittavia kortteja, Iiro kertoo.

 

Koulutuksesta itsevarmuutta

 

Iiro kertoi oppineensa koulutuksessa paljon hyviä asioita, mutta tärkein oppi Iiron mielestä liittyi laitteiden hallitsemiseen.

 

  • Opin laitteiden hallitsemista entistä enemmän, mikä on kasvattanut itsevarmuutta ja tuonut lisää kokemusta. Koulutuksessa neuvottiin tekemään hommia omaan tahtiin ja kasvattamaan tahtia kokemuksen karttuessa. Se auttoi, Iiro iloitsee.

 

Kouluttaudu ja kasvata osaamista

 

Iirolla on muutama vinkki alan työpaikkoja hakeville. Hän rohkaisee olemaan oma-aloitteinen ja ahkera.

 

  • Jos töitä ei löydy, niin kouluttaudu ja kasvata osaamista. Kannattaa purra hammasta ja soitella yrityksiin useamman kerran. Usko itseesi, Iiro kertoo.

 

Tällä hetkellä Iirolla on neuvottelut työpaikasta käynnissä ja lopputulos selviää pian. Tulevaisuuden unelmat ovat Iirolla melko selkeät.

  • Haluan työllistyä kuljetuspuolelle. Vapaa-ajalla haluan pitää itseni kunnossa ja moottoripyörän hankinta on harkinnassa, Iiro summaa.