Opiskelijatarina: Jani Lohtander

21 kesäkuun, 2023

Torniolainen Jani Lohtander löysi uuden työpaikan autonkuljettajana kemiläisestä JP Pulkkinen Oy:stä suoritettuaan siellä työharjoittelun Suomen Ammattiakatemian Kuorma-auton- ja yhdistelmäajoneuvonkuljettaja kappaletavaranosturin osaamisella -koulutuksessa.

 

– Työt alkovat heti Kemissä, kun koulutus päättyi. Ajan vaihtolavaa, puoliperälavettia, yhdistelmäajoneuvoa ja oikeastaan kaikkea mahdollista. Kuljetan pääasiassa työmaille konevuokraamojen koneita; kuukulkijoita, kaivinkoneita ja muita työkoneita. Usein vasta aamulla selviää, millä lähdetään ja minne. Työskentelin aiemmin 20 vuotta maarakennuskoneenkuljettajana, joten näiden koneiden kanssa työskentely on minulle tuttua. Tästä kokemuksesta on todella paljon hyötyä tässä koneiden kuljetuksessa. Saan koneet alas työmaille ja käyttövalmiiksi tilaajalle.

 

-Työ on vaihtelevaa ja joka päivä on erilainen. Pitkän linjan ajo ei minulle sopisikaan. Jos tekisi samaa hommaa viikosta toiseen, alkaisi kyllästyttää. Tässä ei tarvitse olla montaa päivää tien päällä yhtä soittoa.

 

Mistä sait idean lähteä koulutukseen?

-Edellisen työn päätyttyä katselin yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutuksia, sellainen oli kiinnostanut jo pidempään. Koulutukset olivat vaan liian pitkiä ja taloudellisesti hankalia. Onneksi kaveri vinkkasi tästä Suomen Ammattiakatemian aikuisille sopivasta lyhyestä koulutuksesta. Minulla oli nopea pääsy työhön tavoitteena ja tässä se toteutui. Sain korotettua ajokorttiluokkaa ja uusittua työturvallisuuskortin samalla.

 

Mikä oli koulutuksessa parasta?

– Opetus oli käytännönläheistä ja kouluttajan omat monipuoliset kokemukset oikeista töistä helpottivat asioiden oppimista. Sampo on erittäin hyvä kouluttaja, suosittelen tällaista koulutusta kaikille, joita kuljetusala kiinnostaa.

 

Seuraava Kuorma-auton- ja yhdistelmäajoneuvonkuljettaja kappaletavaranosturin osaamisella -koulutus alkaa Keminmaalla 18.9.2023.

 

Lue lisää ja hae mukaan:

https://www.suomenammattiakatemia.fi/koulutus/kuorma-auton-ja-yhdistelmaajoneuvonkuljettaja-kappaletavaranosturin-osaamisella-koulutus/?location=keminmaa