Opiskelijatarina: Jani

8 helmikuun, 2022

Uusi alku Oulussa

Jani, 41, muutti vastikään Ouluun rakkauden perässä. Kun jälkikasvu ilmoitti tulostaan, päätti Jani hakeutua Barona Rakennus Oy:n ja Suomen Ammattiakatemian järjestämään rakennussiivoojan koulutukseen.

 

– Piti saada töitä. Koulutus löytyi TE-palveluiden sivuilla olevia koulutuksia selaillessa ja sai heti kiinnostuksen heräämään, Jani kertoo.

 

Fyysinen, tarkka ja järjestelmällinen työ

Rakennussiivoojan koulutus alkoi joulukuussa 2021 ja päättyi 1,5 kuukautta myöhemmin, 14.2.2022.

 

– Meillä oli koulutuksessa hyvä porukka ja yhteishenki teki oppimisesta mukavaa. Vasta Ouluun muuttaneena pääsin myös tutustumaan muihin oululaisiin helposti koulutuksen kautta, Jani iloitsee.

 

Vaikka Jani tiesi osallistuneensa siivoojan koulutukseen, onnistui työn tarkkuus silti yllättämään.

 

– Kotona ei kyllä ole läheskään niin siistiä kuin työmaalla, Jani naurahtaa.

 

Janin kokemuksesta rakennussiivoajan on hyvä olla luonteeltaan järjestelmällinen ja oma-aloitteinen. Myös työn fyysisyys on hyvä ottaa huomioon.

 

– Kunto kasvaa kyllä töitä tehdessä ja lihakset tulevat varmasti alussa hyvin kipeiksi, Jani toteaa.

 

Lapsuuden unelmia kohti

Jani on tehnyt kuusi vuotta töitä peruskoulupohjalla. Viimeisimpänä mies työskenteli Kittilän kaivoksella ja sitä ennen mm. lentokenttätyöntekijänä, kuorma-auton kuljettajana ja metsän istuttajana.

 

Jani unelmoi jo lapsena kuorma-autonkuljettajan ammatista. Kaikenlaiset koneet ovatkin tulleet miehelle tutuksi vuosien varrella ja työ niiden parissa kiinnostaa edelleen.

 

– Ehkäpä joku päivä vielä teen jälleen murskaamotyöntekijän töitä. Siihenkin taitaa olla Ammattiakatemialla mahdollisuus kouluttautua, Jani pohtii.

Hae mukaan seuraavaan Barona Rakennus Oy:n rakennussiivoojan rekrykoulutukseen 4.3. mennessä!