Opiskelijatarina Janne Marjakaarto

25 tammikuun, 2024

Janne Marjakaarto Rovaniemeltä osallistui Suomen Ammattiakatemian ja SOL Palvelut Oy:n Rakennus- ja perussiivoojan RekryKoulutukseen.

 

– rakennusala kiinnosti ja olin käynyt aiemmin kolmen kuukauden mittaisen rakennusalan kurssin. TE-toimistossa kerroin ajatuksistani rakennussiivoojan työstä ja siellä vinkattiin tästä rakennus- ja perussiivoojan koulutuksesta, johon päätin hakea.

 

Rekrykoulutukseen osallistui myös maahanmuuttajia ja yhteistä kieltä ei opiskelijoilla ollut.

 

– meillä oli tosi mukava ryhmä ja kommunikoimme Google Kääntäjän avulla suomeksi, ukrainaksi ja italiaksi. Vaikka koulutus oli lyhyt ja kaikki oli uutta, tutustuimme hyvin siivousmenetelmiin ja -koneisiin. Nyt osaan käyttää lattianhoitokonetta ja tiedän eri puhdistusaineiden käyttötarkoitukset. Yllätyin siitä, miten vähän erilaisia puhdistusaineita oikeasti tarvitaan. Pienellä määrällä pärjää.

 

– minulla on yli 4 vuoden kokemus keittiö- ja elintarviketeollisuustöistä ja olen kouluttautunut leipuri-kondiittoriksi, elintarvikkeiden valmistajaksi ja suurtalouskokiksi. Keittiöllä on tietysti aiemmin tullut siivottua, mutta se on ollut melko suurpiirteistä lattian letkutusta. Jatkossa osaan kiinnittää enemmän huomiota esimerkiski pesualtaiden puhtauteen ja osaan käyttää pintamateriaaleille sopivia puhdistusaineita.
Mitä tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on?

 

– toivottavasti nämä pakkaset hellittävät ja rakennustyömaille pääsee töihin. Tavoitteena ja toiveena on edelleen rakennustyöt.