Opiskelijatarina: Janne

3 lokakuun, 2022

Oli mukavaa lähteä pitkästä aikaa koulutukseen

 

54-vuotias Janne asustelee Kiuruvedellä. 90-luvulla hän on käynyt hevosenhoitajan linjan ja sen päälle käynyt erilaisia kursseja ajan saatossa.

 

  • Teen hevosten hoitohommia kaverille apuna. Olen aktiivisesti mukana vapaapalokunnan toiminnassa, jossa on viikottaiset harjoitukset. Hälytyksiä tulee yllättävän paljon – puhutaan sadoista vuoden aikana, Janne kertoo.

 

Janne osallistui Suomen Ammattiakatemialla Jakeluautonkuljettaja koulutukseen Iisalmessa 09.05.-27.09.2022. 

 

  • Hain koulutukseen uuden innoittamana ja oli myös mukavaa lähteä pitkästä aikaa koulutukseen. Olihan taukoa jo 12 vuotta edellisestä koulutuksesta, Janne hymähtää.

 

Tärkeimpänä asiana koulutuksessa hän pitää kuorman käsittelyyn liittyviä asioita ja isolla raskaalla ajoneuvolla ajoa. C-ajokortti oli Jannella jo entuudestaan, mutta ei hirmuisesti ajokokemusta. Koulutuksen myötä hän sai lisää ajokokemusta.

 

Työpaikan suhteen en ole nirso

 

Koulutuksen jälkeen Janne on hakemassa työpaikkaa. Työpaikan suhteen hän ei ole nirso vaan kuljetusalan lisäksi hän katsoo avoimesti myös muita työpaikkoja kuten järjestysmiehen tehtäviä.

 

  • Pikku paikkakunnalla töitä on vaikeampi löytää. Suunta etelään voisi olla ratkaisu, mutta ei sovi itselleni juuri nyt, Janne tiivistää.

 

Tulevaisuudessa Janne haaveilee rekkakurssin suorituksesta sekä palkkatyöstä.

 

  • Toivon pysyväni terveenä ja vapaa-ajalla olisi mukava käydä vaikka lomalla, Janne sanoo.