Opiskelijatarina Jarkko Alasaarela

1 helmikuun, 2024

Alasaarelan Jarkko osallistui yhdistelmäajoneuvonkuljettajakoulutukseen 23.10.2023 – 1.2.2024 Oulussa.

 

Jarkko on aiemmalta ammatiltaan rakennusalan yrittäjä. Hän ehti työskennellä remonttipalvelujen parissa 16 vuotta. Rakennusalan hiljennyttyä heräsi Jarkolla ikiaikainen ajatus, että vielä jonain päivänä rekan rattiin.  Nyt palaset loksahtivat kohdalleen ja oli sopiva ajankohta vaihtaa ammattia!

 

  • Isolla autolla pääsi ajamaan ja ymmärtämään miten raskas iso auto käyttäytyy. Sitä ei tiedä ennen kuin pääsee kokemaan. Yllätys oli, kuinka rauhallisesti auto kulkee – kiihtyy ja myös pysähtyy hitaasti. Myös kuorman vaikutus yllätti ja opetti entisestään ennakoinnin merkitystä liikenteessä.

 

Jarkko oli työssäoppimassa Korsu Oy:lla, jonne hän myös työllistyi heti koulutuksen jälkeen.

 

  • Korsulla oli hyvä perehdytys erilaisiin tehtäviin ja homma toimi!

 

Alalta työtä etsiville Jarkko vinkkaa, että aktiivisuus palkitaan. Monessa yrityksessä voi jättää hakemuksen nettisivujen kautta. Se ei riitä, sillä yritykset saavat paljon hakemuksia, jolloin niihin ei välttämättä ehditä edes vastata. Soitto perään ja vaikka useampi, auttaa työnhaussa.

 

Tulevaisuudesta puhuttaessa Jarkko toivoo olevansa kuljetusalalla eläkkeelle saakka.

 

  • Huippua, että vielä 54 vuotiaana pääsee aloittamaan uudessa ammatissa.

 

Jarkko on aina ollut aktiivisesti mukana erilaisissa harrastetoiminnoissa mm lentopallovalmentajana. Jatkossa toiveissa on löytää myös vapaa-ajalle ns omaakin aikaa.