Opiskelijatarina: Joni

18 elokuun, 2022

Työssäoppimisjaksolla pääsi tutustumaan monenlaisiin kattoihin

Oululainen Joni, 30, on työskennellyt erilaisissa rakennusalan tehtävissä, joista viimeisimpänä taloementtitehtaalla ennen kuin aloitti koulutuksessa. Suomen Ammattiakatemialla hän osallistui RekryKoulukseen bitumikattoasentajaksi Barona Oy:lle.

 

  • Hakeuduin koulutukseen, koska minua on kiinnostanut ala ja erityisesti kattohommat jo pidemmän aikaa. Tietynlainen halu päästä korkeisiin paikkoihin. Myös isäni tekee kattohommia ja jo junnuna pääsin tekemään hommia isän apupoikana, Joni summaa.

 

Joni kertoo käytännön harjoittelun ja siinä opitut erilaiset työtehtävät tärkeimmiksi asioiksi, joita hän oppi koulutuksen aikana.

 

  • Työssäoppimisjaksolla pääsin tutustumaan monenlaisiin kattoihin; kerrostaloissa, Tietomaan katolla, vesivoimalaitoksella, päiväkodin katolla ja useiden kauppojen katoilla. Listaa voisi jatkaa loputtomiin, Joni hymähtää.

 

Toivon tekeväni tulevaisuudessa kattotöitä

 

Koulutuksen jälkeen Joni on hakenut töihin kattohommiin ja toivoo pääsevänsä töihin mahdollisimman pian. Suosittelijoita löytyy ja valttikortteinaan hän pitää kädentaitojaan sekä kertynyttä työkokemusta erilaisista kohteista.

 

  • Toivon tekeväni tulevaisuudessa kattotöitä ja vapaa-ajalla olisi mukava lähteä pitkästä aikaa ulkomaan matkalle. Viimeksi tuli käytyä juuri ennen koronaa etelän lämmössä, Joni tiivistää.