Opiskelijatarina: Joona

20 elokuun, 2021

Tie täysin uuteen ammattiin

Oululainen Joona on aiemmalta koulutukseltaan levyseppähitsaaja. Haaveet ammatinvaihdosta saivat hänet kuitenkin hakemaan Suomen Ammattiakatemian kiinteistön huolto- ja ylläpitotyöt – koulutukseen syksyllä 2020.

 

– Koulutuksessa parasta oli se, että sieltä sai alasta hyvän kokonaiskuvan, kertoo Joona.

 

Joona suoritti työharjoittelunsa Kiinteistöhuolto Jurvelin:illa

 

– Aluksi toimin kiinteistönhoitajan kakkosmiehenä seuraten hänen toimintaansa
ja 
lopuksi pääsi myös itsekin tekemään, tiivistää Joona.

 

Kiinteistöhuoltajan työssä kiinnostaa monipuolisuus

 Kiinteistöhuoltajan työpäivään kuuluu pinkka monenlaisia työtehtäviä. Aamukierroksella kiinteistökohteet tarkastetaan yleisesti ja roskat kerätään. Sitten tarkastetaan palolaitteet, jonka jälkeen ohjelmassa ovat asiakaskäynnit asiakkaiden tai asukkaiden soittojen ja tarpeiden pohjalta. Lopuksi vielä päivitetään ja ylläpidetään huoltokirjaa.

 

– Unelmoin tällä hetkellä vaihtelevista työtehtävistä, joissa on mukana myös hitunen asiakaspalvelua. Muun muassa kiinteistönhuoltajan työ tarjoaa kaikkea tätä, Joona kuvailee.

 

Joona suoritti 120 päivää kestäneen kiinteistön huolto– ja ylläpitotyöt – koulutuksen loppuun kesän kynnyksellä. Koulutus antoi hyvät eväät tulevaan ja töitäkin on tiedossa ja luvassa lisää heti, kun Joona on saanut ajokortin suoritettua. 

 

Pidemmällä aikataululla myös alan tutkinnon suorittaminen oppisopimuksella voisi olla yksi vaihtoehto, pohtii Joona päätään raapien.  

 

Kiinnostuitko kiinteistöhuoltajan töistä? Hae mukaan kiinteistöjen huolto- ja ylläpito koulutukseen ja aloita uusi ura jo ensi keväänä! Haku päättyy 23.8.2021.