Opiskelijatarina Juha-Matti Koukkari

27 joulukuun, 2023

Juha-Matti Koukkari Keminmaan Lautiosaaresta osallistui Suomen Ammattiakatemian 40 päivän mittaiseen Kuljetusalan täydennyskoulutukseen Kemissä.

 

– Hain koulutukseen, kun määräaikainen työ kurottajakuljettajana Metsä Fibren kuorimolla oli päättymässä. Koulutus alkoi sopivasti samaan aikaan kun työ päättyi ja koulutukseen sisältyvän työharjoittelun kautta työllistyinkin luvat saatuani vakityöhön ajamaan sellua. Työpaikka tuntuu oikein mukavalta, meillä on uudet autot ja hyvä paikka muutenkin. Työ on pääasiassa kaksivuorotyötä, mutta välillä on myös yövuoroja, jotka ovat 12 tunnin pituisia kuten muutkin työvuorot.

 

Kuljetusalan täydennyskoulutus järjestettiin monimuotokoulutuksena eli se koostui etä- ja lähiopetuksesta.

 

– Etäopiskelupäivistä tykkäsin tosi paljon. Sai opiskella kotona koneen ääressä kaikessa rauhassa. Koulutus oli positiivinen kokemus; selkeä ja hyvin järjestetty. Sopivalla tahdilla mentiin asiat läpi. Ei ollut turhaa istumista. Lisäksi meillä oli mukava ryhmä ja kouluttajat olivat mukavan huumorintajuisia, reiluja ja rentoja. Ovat kyllä oikeassa ammatissa.

 

35-vuotias Juha-Matti on ehtinyt kokeilla monia ammatteja elämänsä aikana.

 

– Maarakennuskoneenkuljettaja, taksinkuljettaja, vuokratyöitä eri firmoissa ja remonttihommia toiminimellä. Minulla on rakennusalan koulutus, mutta sen alan työt eivät enää kiinnosta. Yrittäjyys jollain toisella alalla sen sijaan houkuttelee tulevaisuudessa. Ehkä sitä voisi tehdä kuljetusalalla. Odotellaan nyt kuitenkin, että ajat paranevat.