Opiskelijatarina: Jukka

22 joulukuun, 2022

Koulutuksessa oli mukava porukka

 

39-vuotias Jukka asustelee Oulussa. Aiemmin hän on työskennellyt ravintola-alalla kokin tehtävissä. Hän on ollut töissä useissa erilaisissa ravintoloissa.

 

Suomen Ammattiakatemialla Jukka osallistui Kiinteistön huolto ja ylläpito -koulutukseen 31.08.-21.12.2022. Jukka tykkää ulkoilusta ja halusi työn, jossa saisi olla myös ulkona. Hän kaipasi vaihtelua ravintola-alaan ja alkoi etsimään töitä.

 

  • Kiinteistönhuolto tuli vastaan mahdollisuutena, jossa saa työskennellä myös ulkona. Lyhyt koulutus mahdollisti nopean tutustumisen uuteen alaan, Jukka kertoo.

 

Koulutuksen tärkeimpänä oppina Jukka pitää kiinteistöhuollon perusasioita, mutta koulutuksessa oli muutakin mieleenpainuvaa.

 

  • Koulutuksessa oli mukava porukka. Mieleen jäi myös Askon (kouluttajan) tarinat, jotka ovat syntyneet vuosien varrella alan hommia tehdessä. Työssäoppimisjaksolla tulikin usein eteen tilanne, jonka hän tunnisti Askon tarinoista, Jukka kertoo.

 

Koulutuksen kautta on helppo tutustua alaan

 

Jukka on kuuro ja luokkaopetuksessa mukana oli viittomakielen tulkit. Tulkit eivät olleet mukana työssäoppimisjaksolla. Työssäoppimisjakson hän suoritti Kiinteistöhuolto Jurvelinilla ulkotiimissä. Työpaikalla yhteinen kieli löytyi parin viikon sisällä ja hän pääsi varsin nopeasti tekemään töitä myös itsenäisesti. 

 

  • Oleellista oli, että työpaikalla opittiin tuntemaan toisemme ja sitä myötä luottamaan toisiimme, Jukka tiivistää.

 

Tällä hetkellä Jukalla on sopimusneuvottelut käynnissä työn jatkosta Kiinteistöhuolto Jurvelinin kanssa, mutta hän on miettinyt myös viheralan opiskeluita. Jukka antaa vinkiksi muille alan työpaikkoja hakeville, että jos ei tiedä alasta mitään, niin koulutuksen kautta on helppo tutustua alaan.

 

Tulevaisuudessa Jukka toivoo työskentelevänsä ulkotöissä, sillä edes -20 asteen pakkanen ei haittaa häntä. Vapaa-aika hänellä menee ulkoilun ja liikunnan merkeissä.

 

  • Hiihtäminen on kivaa, Jukka päättää.