Opiskelijatarina: Jyri

3 tammikuun, 2022

Puutarhalapio vaihtui kaivinkoneeseen

Kempeleestä kotoisin oleva Jyri on aiemmalta koulutukseltaan puutarhuri. Hänen lapsuuden unelma-ammattinsa oli kuitenkin aivan toista maata – nimittäin metsäkoneenkuljettaja. Kaikenlaiset koneet ovatkin tehneet vaikutuksen Jyriin nuoresta pojasta saakka.

 

– Unelmoin edelleen monipuolisista konetöistä ja toivon, että mielenkiinto koneisiin pysyy eläkeikään saakka, Jyri kertoo.

 

Ei siis mikään ihme, että Jyri päätti lopulta vaihtaa puutarhalapion kaivinkoneeseen, ja lähteä kouluttautumaan yhdistelmäajoneuvon kuljettajaksi talvella 2020. Suomen Ammattiakatemian Maarakennuskoneenkuljettaja -koulutuksen Jyri aloitti puolestaan keväällä 2021.

 

– Olen aina ollut kiinnostunut maarakennusalasta. Yhdistelmäajoneuvotutkinnon suorittamisen jälkeen työt olivat pitkälti reissuhommia eikä kotona ehtinyt olemaan juuri ollenkaan. Terveydelliset syyt saivat loppujen lopuksi etsimään sopivampaa alaa koneiden parissa, Jyri muistelee.

 

Kun Ammattiakatemian mainos koulutuksesta sitten pamahti eteen Facebookissa, tarttui Jyri tilaisuuteen, laittoi hakemuksen vireille ja pääsi näin täydentämään kuljettajan pätevyyttään maarakennuksen parissa.

 

Monipuoliset työtehtävät motivoivat

Jyrin 80 päivän mittainen koulutus päättyi syyskuussa 2021. Työt jatkuivat koulutuksen jälkeen samassa yrityksessä, jossa hän suoritti myös työssäoppimisjaksonsa.

 

– Yrityksen monipuoliset työtehtävät pitävät kivasti motivaatiota yllä, Jyri iloitsee.

 

Jyri kannustaa myös muita koneista ja maarakennuksesta alana kiinnostuneita hakemaan rohkeasti mukaan koulutukseen.

 

– Jos ala yhtän kiinnostaa niin ei muuta kun kokeilemaan! Tässä työssä pärjää hyvin, kunhan on kärsivällisyyttä ja motivaatio kohdillaan. Koska työhön kuuluu paljon odottelua, niin maltti on valttia, Jyri muistuttaa.

 

Hae mukaan suosittuun Maarakennuskoneenkuljettaja -koulutukseen 25.1. mennessä!