Opiskelijatarina: Katja

2 tammikuun, 2023

Kuorma-autolla ajaminen tuntuu hyvältä ja mitä isompi niin sen parempi!

 

Kempeleläinen Katja, 34, on toiminut aiemmin teknisenä myyjänä mm. rautakaupassa. Suomen Ammattiakatemialla hän osallistui Kuorma-autonkuljettaja -koulutukseen 01.09.-22.12.2022. Katja ehti jo vuosia miettiä, että jotain uutta pitäisi keksiä.

 

  • TE-toimiston sivuilta selailin koulutuksia. Aluksi mikään ei oikein tuntunut sopivalta, mutta kuorma-autonkuljettaja -koulutuksen kohdalla heräsi ajatus – miksipä ei, Katja kertoo.

 

Katja kiteyttää, että työn pitää olla monipuolista ja mielellään päivätyötä, kun kotona on vielä pieniä lapsia

  • Koulutuksen valintahaastattelussa juteltiin jo kuorma-auton kuljettajan monipuolisista työnkuvista ja työajoista. Koulussa pääsin simulaattorilla ajamaan nosturia, joka herätti innostuksen nosturikuljettajaksi, Katja summaa.

Tärkein oppi Katjalle oli tietenkin oppia ajamaan kuorma-autoa!

  • Kuorma-autolla ajaminen tuntuu hyvältä ja mitä isompi niin sen parempi! Kärrykortille olisi myös käyttöä sillä työnantajille on tärkeää, että työntekijöillä on laaja osaaminen ja innostus tehdä erilaisia hommia, Katja sanoo.

 

Toivon tulevaisuudessa pääseväni Hiab-kuskiksi

Katja kertoo, että seuraavaksi häntä kiinnostaisi Hiab eli nosturityöt, mutta niitä on haastava löytää ilman kokemusta.

  • Nosturikortin / -luvan suoritus on listalla seuraavaksi yli 25tn kappaletavaranosturille sekä rekkakortti päälle, Katja kertoo.

Katja kehottaa muita alan työpaikkoja hakevia kulkemaan rohkeasti kohti omia toiveita / mielenkiinnon kohteita. Koulutuksen työssäoppimisessa kannattaa hakeutua sellaiseen työhön mikä kiinnostaa.

  • Itse toivon tulevaisuudessa pääseväni Hiab-kuskiksi. Vapaa-aikani taas kuluu kuntosalilla, metsästyksen parissa sekä vaeltaessa, Katja tiivistää.