Opiskelijatarina: Kia Vainio

7 kesäkuun, 2023

Olen tyytyväinen kun työt jatkuvat työssäoppimispaikassa

 

Kia Vainio, 27, asuu Oulussa. Hän on ehtinyt opiskella ja kokeilla jo useampaa alaa. Hänen ensimmäinen ammattinsa on eläintenhoitaja. Eläinhoitajan töitä Kia teki niin eläinklinikalla kuin myös myymälässä.

  • Kokoaikainen työllisyys alalla oli haastavaa ja halusin kokeilla jotain uutta. 2020 hain ja pääsin Suomen Ammattiakatemian järjestämään Kuorma-autonkuljettaja koulutukseen, Kia kertoo.

 

Koulutuksen jälkeen Kia työllistyi kuljetusalantehtäviin, mutta 2023 hän halusi löytää työn, jossa olisi säännöllisemmät työajat ja asiakaspalvelu kiinnosti työnä.

  • Niinpä hain Kassatoiminnot ja asiakaslähtöinen myyntityö tutuksi -koulutukseen Suomen Ammattiakatemialle, joka järjestettiin 20.02.-01.06.2023. Koulutus kesti 70 päivää, Kia lisää.

 

Kia kertoo saaneensa koulutuksen kautta asiakaspalvelukokemusta ja myynnillistä näkökulmaa työhön. Tällä hetkellä hän työskentelee Kiertokaari Oy:llä logistiikan palveluneuvojana. Työ pitää sisällään ajojärjestelyä ja asiakaspalvelua / neuvontaa puhelimessa. Ajojärjestelytehtäviä ovat mm. roskisten tyhjennyksiin liittyvien tilausten huolehtiminen sekä koordinointi jätehuoltoyritysten välillä.

  • Olen tyytyväinen kun työt jatkuvat työssäoppimispaikassa sekä työssä pääsee hyödyntämään aiempaa kuljetusalan osaamista, Kia selittää.

 

Mikäli haluaa kokeilla jotain uutta työnkuvaa niin koulutuksen kautta pääsee nopeasti uudelle alalle ja saa hyvän pohjan töihin

 

Vinkkinä muille Kia kertoo, että mikäli haluaa kokeilla jotain uutta työnkuvaa niin koulutuksen kautta pääsee nopeasti uudelle alalle ja saa hyvän pohjan töihin.

  • Harjoittelupaikan Kiertokaarelle löysin työpaikkailmoituksesta. Ilmoituksessa oli “oikeat” avainsanat eli logistiikka ja asiakaspalvelu, jotka kiinnostivat minua, Kia summaa.

 

Tulevaisuudessa Kia haluaa tehdä töitä ja kesällä harrastaa reissailua sekä suppailua.

  • Nyt kun työaika on säännöllisempi voi myös harrastaa paremmin, Kia päättää.