Opiskelijatarina: Laima

3 kesäkuun, 2022

Alkukankeuden kautta voittoon

 

Laima suoritti työharjoittelun Raahen Langin kauppahuoneella. Työharjoittelu oli hänen mielestään opettavainen alusta loppuun asti.

 

  • Osa harjoittelusta meni kotona tyttären sairastuttua koronaan, mutta siitä huolimatta harjoittelusta sai paljon irti ja oli aikaa kehittää itseään sekä saada työkokemusta, Laima kertoo.

 

Kattavasti erilaisia työtehtäviä

 

Pääsääntöisesti työtehtävät olivat keittiöön liittyviä, mutta työtehtävien harjoittelua tapahtui myös kahvilassa ja hotellissa. 

 

  • Työtehtävät olivat sopivan haastavia. Suurimmaksi haasteeksi alussa osoittautui se etten puhu suomea. Loppua kohti se kuitenkin helpottui. Työharjoittelussa seurasin työntekijöiden tapaa tehdä asioita ja opin samalla itse tekemään samalla tavalla, Laima kertoo.

 

Laima piti työharjoittelussa eniten erilaisten suomalaisten kakkujen leipomisesta, lounasruokien laittamisesta ja ruokasalin valmistelusta lounasta varten.

 

  • Tykkäsin työskennellä myös kahvilassa.  Kahvilassa pääsin harjoittelemaan myös käytännössä suomen kielen puhumista, Laima kertoo.

 

Yhteys ja luottamus työyhteisön kanssa

 

Mitä pidemmälle työharjoittelu eteni sitä luotettavammaksi työn tekeminen osoittautui. Työntekijöiden kanssa löytyi yhteys ja luottamus.

 

  • Yleisesti kaikki odotukseni ja tavoitteet täyttyivät ja harjoittelu antoi minulle lisää tietoa ja tiettyä selkeyttä millainen työympäristö ja -kulttuuri Suomessa on. Ravintolan omistajan kanssa sovimme, että pidämme yhteyttä mikäli työvuoroja olisi tarjolla, Laima iloitsee.