Opiskelijatarina: Milla

3 kesäkuun, 2022

Opiskelu kannattaa

 

Milla, 27, asuu Oulussa ja on opiskellut elämänsä aikana paljon. Aiemmin hän on käynyt kokin, merkonomin, autokorinkorjaajan ja autoasentajan opintoja.

 

  • Töissä olen ollut mm. kirpparilla, karkkikaupassa, kahvilassa, majatalossa ja leipomoissa, Milla kertoo.

 

Milla osallistui 7.2.-1.6.2022. Suomen Ammattiakatemian järjestämään Kiinteistöjen huolto- ja ylläpitosiivouskoulutukseen. Milla osasi nostaa heti esille koulutuksen tärkeimmän opin hänen mielestään.

 

  • Ehdottomasti ilmanvaihtokoneiden toiminta ja käyttö. Koulutuksen aikana tuli huomattua se miten monipuolista tällä alalla työ on. Asko (kouluttaja) kertoi koulutuksen aikana paljon tarinoita ja antoi haastaa itseä. Koulutuksen aikana pääsi jakamaan myös omia kokemuksia. Asko on kyllä ihan paras kouluttaja, Milla summaa.

 

Ole oma rento itsesi

 

Milla on lähetellyt ahkerasti useita työhakemuksia ja nyt odottelee yritysten vastausta. Hän osaa antaa myös vinkkejä muille hakijoille.

 

  • Ole oma rento itsesi, kohtelias ja oma-aloitteinen, Milla sanoo.

 

Työ, jossa yhdistyisi kiinteistönhuolto ja kuljetuspuoli

 

Tulevaisuudessa Milla haluaisi päästä työpaikkaan, jossa yhdistyisi kiinteistöhuolto ja kuljetuspuolen hommat sillä tykkää ajaa autolla. Haaveita löytyy myös työelämän ulkopuolelta.

 

  • Koiran hankinta on haaveissa. Joko saksanpaimenkoira tai sekarotuinen. Lisäksi rassailen autoja ja pidän kotia pystyssä. Koulutuksen myötä on tullut tehtyä aika paljon remppaa omassa kodissa, Milla kertoo.

 

Hae mukaan seuraavaan kiinteistöjen huolto- ja ylläpitotyöt koulutukseen 23.1.2023 mennessä osoitteessa: https://www.suomenammattiakatemia.fi/koulutus/.