Opiskelijatarina: Olli

4 huhtikuun, 2023

Olen tosi tyytyväinen, että tuli haettua koulutukseen

 

Olli Tarakkamäki, 31, asustelee Kempeleessä. Hän on opiskellut aiemmin maarakennuskoneenkuljettajaksi Taivalkoskella, jonka jälkeen hän ajoi 7 vuotta invataksia sekä kolmena kesänä Hartwallin juomajakeluautoa.

 

  • Viimeisimpänä ajoin jakeluautoa Vähälän alihankkijalla 4,5 vuotta, jonka jälkeen hain koulutukseen tänne Suomen Ammattiakatemialle, Olli kertoo.

 

Olli osallistui Yhdistelmäajoneuvokuljettajakoulutukseen 28.11.2022 – 08.03.2023. Hän kertoo olevansa tosi tyytyväinen, että tuli haettua koulutukseen.

 

  • Jakeluautokokemusta oli jo usealta vuodelta, mutta mietin, että yhdistelmällä ajo kyllä kiinnostaa. Paras oppi koulutuksessa oli se miten kärryn kanssa toimitaan ja peruutellaan, Olli selittää.

 

Ollin lapsuuden unelma-ammatti oli Poliisi.

 

  • Eikös se ole kaikilla lapsilla? Isä ja pappa ovat työskennelleet maarakennuskoneenkuljettajina, joten se varmaan vaikutti siihen miksi minä hain ensin maarakennuskoneenjuljettajakoulutukseen. Koulutuksen jälkeen kuitenkin ajauduin ajamaan taxia, Olli summaa.

 

Oma aktiivisuus on avainsana

 

Olli oli työssäoppimassa Pekkaniskalla ja siellä työt jatkuvat nyt määräaikaisena. Harjoittelu oli hyvä kokemus ja siinä oppi paljon uutta sekä tutustui kivoihin työkavereihin. Ollilla on myös vinkki muille alan työpaikkoja hakeville.

 

  • Löysin harjoittelupaikan kun aiemmassa jakeluautokuljettajan hommassa Pekkaniskan auto tuli usein vastaan ja aina sieltä nostettiin kättä. Kun tuli aika löytää harjoittelupaikka päätin soittaa Pekkaniskalle ja harjoittelupaikka löytyi. Oma aktiivisuus on avainsana, Olli tiivistää.

 

Tulevaisuudessa Olli haluaa jatkaa kuljetushommissa ja vapaa-ajalla harrastaa läskipyöräilyä sekä puuhailua lasten ja koiran kanssa.

 

  • Koitetaan pysyä terveenä, Olli päättää.