Opiskelijatarina: Raimo

14 tammikuun, 2022

Asiakaspalvelua ja käsillä tekemistä

61-vuotias Raimo on aiemmalta koulutukseltaan merkonomi.

 

– Olen unelmoinut lapsesta saakka asiakaspalvelutöistä ja yrittäjyydestä. Ihmisten kanssa tekeminen onkin vienyt aina eteenpäin, Raimo kertoo.

 

Työttömäksi jäänti ja toimeettomuus saivat Raimon hakemaan Suomen Ammattiakatemian Kiinteistön huolto- ja ylläpitotyöt -koulutukseen syyskuussa 2021.

 

– Tykkää käsillä tekemisestä, fyysisestä työstä ja asiakaspalavelusta. Ajattelin, että kiinteistöhuollon työt tarjoavat tätä kaikkea, Raimo muistelee.

 

Uusia ihmisiä, kohtaamisia ja oppeja uralle

Raimo oppi koulutuksessa paljon uutta alasta sekä pääsi verkostoitumaan niin alan ammattilaisten kuin työnantajien kanssa.

 

– Työssäoppimisjaksolla oli kivaa erilaiset ihmiset ja kohtaamiset sekä yllätyksenä tuli työn itsenäisyys, Raimo muistelee.

 

Koulutuksen jälkeen Raimo hakee alan töitä ja toivoo löytävänsä kokoaikaisen työpaikan.

 

– Kiinteistöhuollon työt ovat kivoja niitä haluaisi tehdä jatkossakin, kun fysiikka riittää ja pää toimii, Raimo naurahtaa.

 

Jatko-opinnot eivät ole miehellä kiikarissa.

 

– Koulutus antaa kyllä hyvät pohjat lähteä myös jatkamaan opintoja esimerkiksi oppisopimuksen kautta. Muutama nuorempi opiskelija suunnittelikin näin tekevänsä.

 

Raimo vinkki alasta kiinnostuneille on pitää mieli avoinna.

 

– Ei kannata olla turhan valikoiva töiden osalta. Eikä antaa yhden huonon päivän pilata koko ajatusta todella monipuolisesta ja mielenkiintoisesta alasta, Raimo muistuttaa.

 

Hae mukaan helmikuussa alkavaan Kiinteistöjen huolto- ja ylläpitokoulutukseen 20.1. mennessä!