Opiskelijatarina: Riia

23 tammikuun, 2023

Mukavinta koulutuksessa oli työyhteisö ja yhteishenki

 

38-vuotias Riia asustelee Oulussa. Riia on ehtinyt tehdä kaikennäköistä ja olla monessa mukana ennen koulutusta Suomen Ammattiakatemialla.

 

  • Olen tehnyt mm. puusepän, timpurin ja logistiikka aloilla hommia. Viimeiset 5 vuotta olen toiminut autokuskina asfalttihommissa, Riia kertoo.

 

Riia osallistui Suomen Ammattiakatemialla Tuotannon osaaja Rekrykoulutukseen Y-Tiimi Oy:lle 05.09.2022. – 11.01.2023.

 

  • Hain koulutukseen, koska halusin säännöllisemmät työajat, ympärivuotisen työn sekä vaihtelua, Riia selittää.

 

Riia kertoo, että mukavinta koulutuksessa oli työyhteisö ja yhteishenki. Yleisesti työelämässä ja työssä hän ei tykkää turhanpäiväisestä haahuilusta.

 

  • Mielestäni työn tulee olla hyvin organisoitua eikä mitään haahuilua, käsillä tehtävää ja konkreettista, Riia kommentoi.

 

Kannattaa ylläpitää ja laajentaa verkostoja

 

Riia kertoo ettei Y-Tiimillä työt jatku näillä näkymin, joten tulevaisuus on sen osalta auki. Toisaalta Riia on omien sanojensa mukaan laittanut ns. verkot vesille.

 

  • Vinkkinä muille alan työpaikkoja hakeville voisin sanoa, että pitäkää silmät ja korvat auki! Kannattaa ylläpitää ja laajentaa verkostoja sekä pitää hyvät yhteydet myös entisiin työnantajiin, Riia tiivistää.

 

Tulevaisuudessa Riia haluaisi löytää mielekkään työn ja saisi työt sekä vapaa-ajan rullaamaan sillä tavalla, että ehtisi myös harrastamaan.

 

  • Vapaa-ajalla harrastuksiini kuuluu mm. ratsuhevoset ja kaikki ulkoiluharrastukset, Riia päättää.