Opiskelijatarina: Riku

23 kesäkuun, 2022

Aina kun ei ole töitä on hyvä hetki kouluttautua

 

39-vuotias Riku asustelee Limingassa ja häneltä löytyy jopa 7 eri ammattia ennestään!

 

  • Monilta aloilta löytyy kokemusta kuten lähihoitajan työstä, työskentelystä lastenkodissa, rekkakuskin, maarakennuskoneenkuljettajan töistä ja hitsaajan töistä. Koen olevani sekatyömies, Riku kertoo.

 

Työ on ollut kausiluonteista ja Rikun mukaan aina jos ei ole ollut töitä niin on ollut hyvä hetki kouluttautua. Kaikista koulutuksista on ollut hyötyä.

 

  • Talvella on päässyt tekemään eri hommia kuin kesäisin, Riku selittää.

 

Riku osallistui maarakennuskoneenkuljettaja koulutukseen keväällä 2022. Tavoitteena ja toiveena oli oppia 3D ohjausosaaminen.

 

  • 3D osaamista vaaditaan tämän päivän maarakennuskoneenkuljettajilta. Itse maarakennuskoneilla ajo on kovin tuttua. 3D osaaminen oli ehdottomasti koulutuksen tärkein asia, jota opin. Lisäksi päivitin kuljettajan ammattipätevyydet ajan tasalle. Tämä antaa lisää työmahdollisuuksia,  Riku sanoo.

 

Nöyrä asenne ja uskalla kysyä

 

Tällä hetkellä Riku tekee keikkahommia. Hän on lähdössä seuraavaksi Ruotsiin lomatuuraajaksi murskaamojen siirtoihin lavettiautokuskiksi. Rikulla on useita vinkkejä alan töitä hakeville.

 

  • Kannattaa ottaa vastaan ns. perämiestöitäkin. Niistä poikii pitkälle ajalle töitä. Lisäksi on hyvä pitää nöyrä asenne ja uskaltaa kysyä miten jokin asia tehdään tai miten sen voisi tehdä. Aina sinua neuvotaan, Riku kommentoi.

 

Tulevaisuudessa Riku haaveilee ns. normaalista työajasta 08-16 ja työpaikasta, joka on lähellä kotia.

  • Kotoa kun saisi lähteä töihin ns. virastoaikoina sillä tähän asti työt ovat olleet lähinnä keikkatöitä eri puolella Suomea, Riku tiivistää.

 

Maarakennusalalla Riku uskoo pyörivänsä enempi tai vähempi myös tulevaisuudessa. Vapaa-ajalla Riku unelmoi aurinkoisesta kesästä perheen kanssa asuntoautolla reissaten.