Opiskelijatarina: Roosa Jylkäs

21 elokuun, 2023

Haukiputaalainen Roosa Jylkäs suoritti Suomen Ammattiakatemian 90 päivän pituisen Maarakennuskoneenkuljettaja -koulutuksen. Tavoitteena on löytää päivätöitä koneiden parista.

 

– Valmistuin alunperin levyseppähitsaajaksi, mutta niitä hommia tein vain parina kesänä. Armeijassa toimin sotilaskuljettajana ja sen jälkeen ajoinkin puutavara-autoa kuutisen vuotta. Minulla on 1,5 ja 2,5-vuotiaat tytöt ja perheen kannalta päivätyö sopisi paremmin, kun mieskin ajaa pöllirekkaa. Lapsuudenkodissani oli puu- ja sora-autoja joten kiinnostus autoihin ja koneisiin lähtee sieltä. Myös vapaa-aikaa vietetään autojen parissa perheenisän jokkisharrastuksen myötä. Roosa ja tytöt toimivat aktiivisesti kisoissa kannustusjoukoissa.

 

Metsä on mieluisa työympäristö

 

Roosa teki tienpohjia työssäoppimispaikassaan Metsähallituksen työmaalla.

 

– Tykkäsin tosi paljon työskennellä metsätyömaalla. Tienpohjia oli mieluisampi tehdä omassa rauhassa metsässä kuin kaivaa kuoppaa ahtaassa ja hektisessä kaupunkiympäristössä. Nautin metsäympäristöstä ja opin, miten maata pystyy muokkamaan paljon ja asioita voi tehdä monella eri tavalla. Tienpohjassa on monta eri vaihtoehtoa tehdä. Se on mielenkiintoista.

 

– Autonkuljettajan työhön verrattuna maarakennustöissä saa vapaammin itse touhuta ja näkee työnsä jäljen heti. On todella palkitsevaa, kun näkee heti tuloksen. Oma kone molemmissa on koko ajan, mutta omat haasteensa ja mukavuutensa molemmissa töissä.

 

Roosan tulevaisuudenhaaveena on oma puutavara-auto, mutta nyt tavoitteena on löytää monipuolista päivätyötä koneiden tai kuljettamisen parista.

 

Kiinnostuitko maarakennusalasta tai haluatko täydentää osaamistasi? Suomen Ammattiakatemia Oy toteuttaa 27.11. – 22.12.2023, 19 päivän mittaisen yrityslähtöisen Kivenmurskausalalle ohjaavan täydennyskoulutuksen Oulussa.

 

Katso lisätietoja ja tule mukaan: Murskaamotyön täydennyskoulutus maarakennuskoneenkuljettajille – Oulu