Opiskelijatarina: Saija

27 helmikuun, 2023

Yllätyin kuinka On line – huonevaraus sujui alusta loppuun niinkin jouhevasti. Iso kiitos Emmille!

 

Saija Kalogirou osallistui Suomen Ammattiakatemialla Moniosaajaksi matkailualalle  -koulutukseen ja tykkäsi kovasti. Työssäoppimisjakson Saija suoritti Scandic Hotels Oulu klusterissa (City ja Station hotellit). Työssäoppimisjaksolta Saija piti päiväkirjaa, josta muutama lainaus jakamaan tunnelmia.

 

“Tänään Cityssä aloitimme heti aamusta Sputnik – salissa kahvittelun jälkeen turvallisuuskoulutuksen. Katsoimme ensiksi turvallisuuskävely videon jonka jälkeen meidät jaettiin kahden ja kolmen hengen ryhmiin. Meille oli laitettu ympäri hotellia rasteja, joihin saavuttuamme piti ratkoa kuinka toimia yllättävissä vaaratilanteissa. Demonstraatiot olivat onnistuneita ja aidon oloisia. Meille tarjottiin välillä lounasta noutopöydästä, jonka jälkeen jatkoimme rastien selvittelyä. Lopuksi kerrattiin ja käytiin yhdessä läpi kuinka olisi parhaiten pitänyt toimia eri ongelmatilanteissa. Harjoitukset olivat onnistuneita ja samalla tutustuin hotelliin ja sen henkilökuntaan. Sain tietää Cityn Stationin kokoontumis- ja evakuointipaikat onnettomuuden sattuessa. Oli taas yksi antoisa päivä. “

Päiväkirjasta käy hyvin ilmi kuinka hyvin henkilökunta opasti ja kannusti Saijaa työssäoppimisjakson aikana. Tätä kautta hän sai onnistumisia ja varmuus tekemiseen alkoi löytyä.

 

” Viedessäni kartat vastaanottoon Emmi pyysi vastaamaan puhelimeen. Epäröin hieman kun en ollut vielä kertaakaan vastannut soittoihin. Tiesin että suurin osa asiakkaista soitti varatakseen majoitusta ja taitoni eivät vielä riittäisi varausjärjestelmän hallitsemiseen. Emmi kannusti ja sanoi opettavansa ja näyttävänsä samalla kohta kohdalta miten teen huonevarauksen. Vastasin “Scandic Oulu Station harjoittelija Saija puhelimessa. Kuinka voin auttaa? ” Asiakas halusi varata huoneen ja toistin ääneen hänen pyyntöjään samalla Emmin näyttäessä kynällä näyttöpäätteeltä kuinka edetä varausohjelmassa. Yllätyin kuinka On line – huonevaraus sujui alusta loppuun niinkin jouhevasti. Iso kiitos Emmille!”

 

Oli mahtavaa seurata yökön perusteellista ohjausta ja motivoitunutta työskentelyä. 

 

Työssäoppimisjaksolla Saija pääsi toimimaan kattavasti eri työvuoroissa sekä -tehtävissä. Erityisesti hän odotti yövuoroa. Myös tässä työvuorossa ohjeistus ja opastus oli perusteellista sekä opettavaista.

 

“Noniin, vihdoinkin alkoi pyytämäni ja kovasti odottamani yövuoro 22-07. Yökkö (Jari) tulosti minulle heti vuoron alettua Scandic Oulu Station & City yövuoro-ohjeistus nivaskan. Siinä luki kaikki yökölle kuuluvat toimet yksityiskohtaisesti. Oli mahtavaa seurata yökön perusteellista ohjausta ja motivoitunutta työskentelyä. Hän kertoi myös turvatoimista heti ensimmäisenä yönä ja miten ja mistä saa apua vartijan/poliisin tiukan paikan tullen. Sain myös opetella kaikkia toimenkuvia.”

 

Koulutuksen jälkeen Saijalla on toiveissa kokoaikainen työ asiakaspalvelun parissa. Töitä on jo tarjottu mm. Scandicilta.