Opiskelijatarina: Samuli Koskinen

19 syyskuun, 2023

Oululainen Samuli Koskinen opiskeli 120 päivässä Suomen Ammattiakatemian kuorma-auton ja yhdistelmäajoneuvokuljettajan koulutuksen.

 

– Minulla oli ennestään vain B-ajokortti, joten koulutuksessa sain CE-kortin ja kuljettajan ammattipätevyyden. Olen opiskellut aiemmin kaivosalaa, auto- ja raskaskonepuolta. Näistä koulutuksista on paljon hyötyä nykyisessä työssä. Toimin yhdistelmäajoneuvonkuljettajana ja huollamme itse myös ajoneuvoja sekä siirrämme työkoneita työmaille.

 

– Liikkuva ja vaihteleva työ kiinnostaa minua. En halua olla samassa paikassa jatkuvasti. Olen aina tykännyt ajamisesta ja monipuolinen ajo on mielekästä. Kuljetan kaikenlaista irtotavaraa; työkoneiden lisäksi esimerkiksi metallipalkkeja ja patoluukkuja. Kahta samanlaista päivää ei ole tullut vastaan.

 

Miten kuvailet koulutusta?

 

– Koulutus oli oikein mukava, ei mitään pakkopullaa. Hyvät opettajat ja monipuolinen pieni ryhmä. Kiinnostuin koulutuksen aikana mobiilinosturikoulutuksesta, johon olen hakenut seuraavaksi. Seurasin vierestä ajoneuvonosturin käyttöä. Sitä saan kyllä ajaa, mutta nosturia en saa käyttää. Se työ vaikutti mielenkiintoiselta.