Opiskelijatarina: Sini

16 joulukuun, 2021

Rohkeasti unelmia kohti

Sini on aiemmalta koulutukseltaan päihde- ja mielenterveyshoitaja sekä maatalousyrittäjä. Rakkaus koneisiin ja tekniikkaan on kuitenkin kulkenut mukana lapsesta saakka.

 

– Olin maatilan vanhin lapsi, joka pyöri isän kanssa turvesuolla. Tästä johtuen olen ajanut kaikenlaisia koneita ja ollut aina kiinnostunut tekniikasta. Olen myös lomittanut ukkia ja mummia maatilalla sekä ollut töissä ukin sahalla, Sini kertoo.

 

Hakiessaan töitä edellisen kerran, Sini päätti rohkeasti muuttaa painotuksen kuljetusalalle. Kokemus kuitenkin puuttui ja kun työkkäristä tarjottiin mahdollisuus osallistua Suomen Ammattiakatemian Moniosaaja koneenkuljettaja – yhdistelmäajoneuvonkuljettaja koulutukseen, Sinin vastaus oli selvä.

 

– Koulutus oli hyvä, tykkäsin erityisesti Simon (kouluttaja) tavasta kouluttaa ja toimia opiskelijoiden kanssa, Sini tuumaa.

 

Täydellinen harjoittelupaikka Havatorilta

Sini pääsi tekemään myös harjoittelun unelmiensa työpaikalle Havatorille.

 

– Halusi harjoitteluun juuri Havatorille, koska yrityksellä on toimintaa ympäri maailmaa ja pidän liikkuvasta työstä. Hommat ovat olleet monipuolista ja vieneet ympäri Suomen, eli juuri sitä mitä toivoin, Sini hymyilee.

 

Sini suosittelee Moniosaaja-koulutusta myös muille alanvaihtajille sekä heille, joilla on kulunut pidempi aika ajamisesta ja tarvitsevat päivitystä ajotaitoihinsa.

 

– Täytyy olla vain motivaatio kunnossa ja avoin uusille asioille, Sini muistuttaa.

 

Aloita vuosi rohkeasti alanvaihdolla ja hae mukaan helmikuussa starttaavaan Kuorma-auton kuljettaja -koulutukseen tai Maanrakennuskoneenkuljettaja-koulutukseen.