Opiskelijatarina: Susanna

5 heinäkuun, 2021

Kuin luotu asiakaspalveluun

Susannalla on ravintola-alalta yhteensä 20 vuoden kokemus. Lapsuuden haaveammatti, kahvilanpitäjä, muuttui vuosien saatossa todeksi ja Susanna pääsikin tekemään rakastamaansa työtä pitkään, kunnes korona muutti tilanteen täysin. Covid-19 viruksen takia ravintola-alalta loppuivat työt ja epätietoisuus tulevasta kalvoi mieltä. Tukala tilanne innosti Susannaa hakeutumaan Asiakaslähtöinen myyntityö -koulutukseen.

 

– Myynnin alalta löytyy edelleen yksi unelma-ammatini tärkeimmistä tekijöistä: asiakaspalvelutehtävät, huomauttaa Susanna hymyillen. 

 

Asiakaslähtöinen myyntityö – koulutuksessa perehdyttiin myyntityössä vaadittavaan tietotaidon perusteisiin ja kasvatettiin ammatillisia valmiuksia työskennellä myyjänä. Myynti- ja asiakaspalvelutaitojen lisäksi koulutuksessa käytiin läpi myös rakennusalan perusasioita, jotka tukevat esimerkiksi rautakaupan myyjää työssään. 

 

 – Koulutuksessa ehdottomasti parasta on ollut asiakkaan kokonaisvaltainen kohtaaminen ja auttaminen sekä hänen tarvitsemansa ratkaisun löytäminen, kertoo Susanna.   

 

Työharjoittelu K-Raudassa unelmien täyttymys

Haastattelun aikoihin Susanna on Välivainion K-Raudassa työharjoittelujaksolla. Monet viherpiipertäjät varmasti tunnistavatkin Susannan sieltä iloisena ja auttavaisena myyjänä. Eikä mikään ihme, sillä Susanna on ollut erittäin tyytyväinen työssäoppimisjaksoonsa.

 

– Minut on aina ohjattu alkuun tarpeen vaatiessa ja olen saanut tehdä monenlaisia työtehtäviä. Kokonaiskuva rautakaupan toiminnasta ja tuotteista on rakentunut hyvin pala palalta. Onnistumisen iloa tuottaa se, kun pystyy jo itsenäisesti löytämään ratkaisuja asiakkaille, hehkuttaa Susanna.

 

Sanna Rättyä Välivainion K-Raudan puutarhaosastolta on toiminut Susannan ohjaajana harjoittelun ajan. Oppimisen ilo on ollut työharjoittelujaksolla päällimmäisenä tunteena, mikä sekä näkyy että tuntuu Sannassa ja Susannassa.

 

– Susanna on saanut ihan nimeltä positiivista asiakaspalautetta, kertoo Sanna silmät säihkyen.   

 

Rautakauppa on haluttu harjoittelupaikka

Sanna toteaa, että rautakauppaan on yleensä hankala löytää osaavia myyjiä. Suomen Ammattiakatemian koulutuksessa saatu rakennusalan osaaminen onkin ollut iso plussa harjoittelupaikan hakijoille, joita Välivainion K-Raudassa riittää.

 

– Harjoittelupaikan hakijan kannattaa miettiä jo etukäteen, mitä tavoitteita harjoitteluajalle on. Näin lyhyessä ajassa on mahdollista oppia mahdollisimman paljon, vinkkaa Susanna.

 

Puutarhasesonki on nyt vilkkaimmillaan ja hyvää palautetta saaneen Susannan työt jatkuvatkin harjoittelujakson jälkeen Välivainiolla. Alasta haaveileville Susannalla onkin vain yksi ohje.

 

– Mene rohkeasti asiakaskohtaamiseen, vaikka aluksi voikin vähän jännittää. Tekemällä sitä oppii!

 

Tammikuussa 2022 käynnistyvässä Myyntityö tutuksi -koulutuksessa tutustutaan myyntityön saloihin ja rakennetaan juuri sinulle sopiva unelmatyö haluamasi toimialan parissa. Hae mukaan 3.12.2021 mennessä!