Opiskelijatarina: Tiina Vikström

26 huhtikuun, 2023

Tälläinen lyhyt koulutus innosti ja asiakaspalveluun on aina hyvä saada uusia näkökulmia

 

64 -vuotias Tiina Vikström asustelee Oulussa. Tiina on aiemmalta koulutukseltaan yo-merkonomi.

 

– Olen tehnyt sittemmin aikuiskoulutuksen parissa pitkän uran toimistoapulaisena, koulutuskoordinaattorina ja kehittämisassistenttina, Tiina kertoo.

 

Tiina osallistui Suomen Ammattiakatemialla Luontomatkailun asiakaspalvelu-koulutukseen.

 

– Olen ollut pari vuotta lomautettuna. Olen kaivannut asiakaspalvelua ja ihmisten kohtaamista työelämässä. Tälläinen lyhyt koulutus innosti ja asiakaspalveluun on aina hyvä saada uusia näkökulmia, Tiina selittää.

 

Sinänsä hän ei koe itseään 100% luontoihmisenä, mutta nyt viime vuosina hän on löytänyt ns. kaupunkiluontokohteet. Ne täytyy vain hoksata!

 

Tärkein oppi koulutuksessa Tiinalle oli uudet näkökulmat asiakaspalvelussa.

 

– Myös siivousalan niksit tulivat käyttöön työssäoppimisjaksolla vaikka ensin kuvittelin, että osaanhan minä siivota. Esimerkiksi miten luutu taitellaan oikeaoppisesti, jotta saadaan monta puhdasta pintaa, Tiina kertoo.

 

Lisäksi Tiinalle jäi mieleen ensiapukoulutuksesta se, että tilanteen sattuessa tee edes jotakin. Jo se voi pelastaa ihmishengen!

 

Tulevaisuudessa haluaisin tehdä keikkatöitä avoimin mielin

 

Tiina on jäämässä eläkkeelle kesällä, mutta toivoo keikkatöitä jatkossa kun työkunto vielä riittää.

– Keikkatöistä on jo alustavasti harjoittelupaikan kanssa juteltu, Tiina summaa.

 

Hän vinkkaa muille alan työpaikkoja hakeville, että koulutuksia on monenlaisia. Hän on itse suorittanut oma-aloitteisesti esim. hygieniapassin sekä anniskelupassin, mikä parantaa mahdollisuuksia keikkatöihin.

 

– Tulevaisuudessa haluaisin tehdä keikkatöitä avoimin mielin. Työssäoppimisjaksolla pääsin kokeilemaan kaikennäköisiä hommia esimerkiksi siivosin, tiskasin, toimin kokin apurina, laitoin lumiliukukenkien lukkoja kiinni ja niin edelleen, Tiina tiivistää.

 

Vapaa-ajalla Tiina aikoo satsata mummoiluun 100%. Lisäksi pienimuotoista matkustelua sekä kuntoilua voisi lisätä.