Opiskelijatarina: Tuomo

3 lokakuun, 2022

Koneajo-osaaminen vahvistui koulutuksen myötä

 

Tuomo, 36, asuu Kempeleessä ja on aiemmalta koulutukseltaan maarakentaja. Tuomon mukaan aiemmin on tullut tehtyä jos jonkin moista konehommaa.

 

  • Olen tehnyt aiemmin jonkin verran konehommia, mm. kaivinkoneella lajittelua ja rakennusjätteen murskausta, traktorilla maahommia mm. lannan ajoa pelloille sekä pyöräkoneilla hiekan lastausta, Tuomo kertoo.

 

Suomen Ammattiakatemialla Tuomo osallistui Murskaamotyöntekijän koulutukseen 12.05.-30.09.2022. Hänen mukaan koulutus vaikutti mielenkiintoiselta ja hän oli koulutuksen hakuaikana työttömänä.

 

  • Tärkeimmät asiat, joita opin koulutuksen aikana liittyivät kivimurskaan ja murskaamon toimintaan. Koneajo-osaaminen myös vahvistui, Tuomo summaa.

 

Tuomo ei ole turhan kranttu työn suhteen, mutta jonkin sortin konehommat kuten kaivinkonetyöt olisivat mukavia.

 

  • Koulutuksen jälkeen työmahdollisuudet näyttävät positiivisilta ja työpaikka neuvottelu on sovittu tulevalle viikolle, Tuomo hymyilee.

 

Koulutusten kautta pääsee näppärästi kokeilemaan eri työpaikkoja ja verkostoitumaan

 

Tuomo antaa ytimekkään vinkin muille alan työpaikkoja hakeville.

 

  • Koulutusten kautta pääsee näppärästi kokeilemaan eri työpaikkoja ja verkostoitumaan alalle, Tuomo sanoo.

 

Tulevaisuudessa Tuomo toivoo saavansa vakituisen työpaikan sekä vakituiset tulot. Hänellä on unelmia myös vapaa-ajalle.

 

  • Jos tulot olisi sen verran hyvät, että voisi jotain vapaa-ajalla harrastaa. Tykkään kaikista moottoriajoneuvoista. Moottoripyörä ja moottoripyörän ajokortti voisi olla ensimmäinen hankinta, Tuomo kiteyttää.