Oubus Oy löysi uusia paikallisliikenteen linja-autokuljettajia Rekrykoulutuksen avulla

21 syyskuun, 2023

Oubus Oy on oululainen perheyritys, jonka perustajalla on yli 30 vuoden kokemus yrittäjyydestä linja-autoalalla. Oubus Oy tarjoaa asiakkailleen linja-autoalan palveluja lähinnä Oulun alueella ja työllistää tällä hetkellä noin 70 alansa ammattilaista.

 

Oubus Oy:n liiketoimintajohtaja Ronja Lindeman, mistä saitte tiedon RekryKoulutuksesta?

 

– Meillä oli tarve rekrytoida uusia kuljettajia, mutta työmarkkinoilta ei löytynyt sopivia henkilöitä tarpeeksi. Otimme selvää ELY-keskukselta, mitkä yritykset järjestävät alueella RekryKoulutuksia. Muutama toimija löytyi ja valitsimme Suomen Ammattiakatemian yhteistyökumppaniksi.

 

– Yrityksessä oli alalta tuttuja töissä, toiminta vaikutti joustavalta, ei liian byrokraattiselta. Saimme neuvoja koko prosessin ajan. Se oli tärkeää, koska emme olleet aiemmin mukana tällaisessa yhteishankintakoulutuksen järjestämisessä.

 

Kuinka toimiva tapa RekryKoulutus oli uusien työntekijöiden rekrytoinnissa?

 

– Meillä toimi tosi hyvin. Kaikki koulutukseen osallistuneet olivat sitoutuneita ja ovat edelleen töissä meillä. Koulutuksen sisältö räätälöitiin tarpeitamme vastaavaksi, siihen sisältyi tutustumista yritykseen sekä varikkoon ja koulutusajoja ajettiin meidän busseillamme. Rahastuslaitekoulutuksen piti todella osaava henkilö yhden koulupäivän aikana. Koulutuksen jälkeen ei juurikaan perehdytystä tarvittu vaan kuljettajat olivat valmiita työhön.

 

– Työvoimavaltaisella kuljetusalalla tarvitaan paljon ihmisiä ja aikuiskoulutus on tärkeä osa-alue. Itse tilatussa koulutuksessa voi vaikuttaa painopisteisiin ja koulutuksen sisältöön.

 

– Hakuprosessin ja koulutuksen aikana yhteydenpito kouluttajien kanssa oli joustavaa ja helppoa. Vuorovaikutus ja ajan tasalla pitäminen on tärkeää ja se onnistui hyvin. Kouluttajien käytännön työkokemus alalta on tärkeää ja siitä oli paljon hyötyä jo opiskelijoiden valintaprosessissa.