Pienkoneosaamisesta oiva lisä puutarhurin ammattiin

18 huhtikuun, 2024

Pitkään puutarha-alalla työskennellyt oululainen Jaana Karjalainen laajensi ammattitaitoaan osallistumalla rakennusalan täydennyskoulutukseen.

     

  • Huomasin ilmoituksen Pienkonekuljettajakoulutus rakennustyömaille -koulutuksesta TE-Palveluiden sivuilla ja päätin hakea siihen, koska minulla ei ollut koneosaamista. Olen koulutukseltani hortonomi (AMK) ja toiminut erilaisissa tehtävissä puutarha-alalla; talvisin ammatillisen puutarha-alan opettajan sijaisena, kesäisin hautausmaalla ja kauppapuutarhalla, jossa töihini on kuulunut mm. asiakaspalvelua, kasvien hoitoa, taimistotilauksia ja joulukukkakurssien ohjausta.
  •  

Pienkonekuljettajakoulutuksessa opeteltiin käyttämään mukavissa pienryhmissä Bobcatia sekä pientä pyöräkuormaajaa ja kaivinkonetta. Tästä osaamisesta on hyötyä myös puutarha-alalla viherrakentamisessa toimiville. Puutarhoilla ja puutarhamyymälöissä on hyvä osata siirrellä kuormalavoja ja sitäkin taitoa harjoiteltiin pyöräkuormaajalla trukkipiikkien avulla.

 

– Uskon, että koneosaaminen lisää työllistymismahdollisuuksiani jatkossa kausiluontoisella puutarha-alalla. Koulutuksessa sain myös uusittua työturvallisuus- ja tulityökortit, mikä oli hieno asia. Suosittelen kaikille oman osaamisen kehittämistä ennakkoluulottomasti. Työnantajat kyllä arvostavat laajaa osaamista!