Suomen Ammattiakatemia Oy on yksi Tampereen Seudun Työllisyys alueen Yrittäjyysboostin toimijoista! Yrittäjyysboostissa tuetaan niin aloittavia kuin toimivia (alle vuoden toimineita) yrittäjiä erilaisilla valmennuspaketeilla. Lisää yrittäjyysboostista – Palvelualusta.fi
Aloittavan yrittäjän palveluna:
Löydä asiakkaasi! – Markkinointi- ja myyntiosaaminen
Kehitämme markkinointi- ja myyntiosaamistasi konkreettisilla työkaluilla ja opastamme digimarkkinoinnin perusasioissa, joiden avulla pystyt paremmin erottumaan kilpailijoistasi sekä saamaan asiakkaat valitsemaan juuri sinun palvelusi. Autamme hahmottamaan ja tunnistamaan juuri sinulle parhaat kohderyhmät ja hiomaan heitä kiinnostavan tavan myydä ja markkinoida omia palveluitasi. Pääset kehittämään myyntitaitojasi käytännön tehtävien avulla ja oppimaan myymiseen liittyvän prosessin, jotta kaupat syntyvät ja liiketoimintasi kasvaa.
Yrittäjyysboostivalmennus käytännössä
Valmennuksen aluksi teemme alkukartoituksen, jonka pohjalta rakennamme valmennuskokonaisuuden, jossa on määritelty valmennukselle tavoitteet ja miten niihin päästään Sinun tarpeittesi pohjalta. Valmennus sisältää käytännönläheisiä työkaluja ja menetelmiä, joita voit soveltaa yrityksesi arkeen. Valmennusprosessi on joustava, ja Sinun palautteesi huomioidaan koko valmennuksen ajan, jotta saavutamme parhaat mahdolliset tulokset. Räätälöinti varmistaa, että palvelu tuo lisäarvoa ja konkreettisia ratkaisuja juuri Sinun yrityksellesi.
Valmennuksessa suurin osa on henkilökohtaista ohjausta (min 4 h) ensisijaisesti Teamsillä, mutta myös lähiohjauksena, jos sen katsotaan olevan valmennukselle hyödyllisempää.
Valmennuksessa käytetään myös ryhmämuotoista toteutusta, vertaisryhmiä ja verkostoitumista. Näiden toteutusmuotojen käyttö rakennetaan tarvitsemasi asiasisällön pohjalta.
Ryhmämuotoista koulutusta toteutetaan mm. teemakohtaisesti, webinaareilla ja ryhmäkeskusteluilla. Ryhmämuotoinen koulutus yhdistää osallistujat yhteiseen oppimisympäristöön, jossa vaihdetaan kokemuksia ja kehitetään osaamista yhdessä. Koulutuksessa keskitytään ajankohtaisiin teemoihin osallistujien tarpeiden mukaan kuten markkinointiin, myyntiin ja palveluiden kehittämiseen, käytännön esimerkkien ja työpajojen kautta. Ryhmädynamiikka tukee verkostoitumista ja uusien näkökulmien löytämistä, kun osallistujat voivat jakaa ideoitaan ja oppia toistensa kokemuksista. Koulutus tarjoaa myös fasilitoitua ohjausta, joka auttaa hyödyntämään ryhmän potentiaalia ja soveltamaan opittua käytännössä.
Vertaisryhmien toiminta käytännössä tapahtuu ryhmämentoroinnilla, jonka valmentajamme ovat todenneet erittäin hyödylliseksi toimintamalliksi. Vertaisryhmämentorointi on olennainen osa yrittäjien valmennuskokonaisuutta, jossa osallistujat pääsevät jakamaan kokemuksiaan, oppimaan toisiltaan ja verkostoitumaan. Ryhmässä käsitellään yrittäjyyden haasteita, kuten markkinointia, myyntiä ja palveluiden kehittämistä käytännönläheisten tehtävien ja keskustelujen kautta. Turvallinen ja kannustava ympäristö auttaa osallistujia löytämään uusia näkökulmia, vahvistamaan omaa osaamistaan ja luomaan yhteistyömahdollisuuksia muiden yrittäjien kanssa. Vertaisryhmä tarjoaa myös vertaistukea, joka motivoi ja auttaa viemään opitut asiat käytäntöön.
Verkostointia on parhaimmillaan, kun valmennukseen osallistujat verkostoituvat keskenään. Myös toimialakohtaiseen verkostoitumiseen kiinnitetään valmennuksessa huomiota edistäen asiakkaan yritystoiminnan kehittymistä. Valmennuksissa tunnistamme yrittäjille relevantit verkostot ja integroimme ne osaksi valmennusprosessia. Tämä mahdollistaa osallistujien pääsyn hyödyllisiin yhteistyöverkostoihin, alan asiantuntijoiden kontakteihin ja uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin. Verkostojen aktiivinen hyödyntäminen luo lisäarvoa tukemalla yrittäjien liiketoiminnan kasvua ja kehitystä. Osallistujat saavat konkreettisia työkaluja ja kontakteja, jotka auttavat vahvistamaan heidän asemaansa markkinoilla ja lisäämään heidän yrityksensä kilpailukykyä pitkällä aikavälillä.
Valmennuksessa tarvitset tietokoneen ja toimivan verkkoyhteyden sekä Microsoft Office- paketin (esim. Word, Excel, PowerPoint).
Jos vielä mietityttää, niin kysy lisää!
Puh. 010 2060 340
Asiakaspalvelu@ya.se
Valmennus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan neljän kuukauden aikana.
Lähtökohtaisesti valmennuksessa on
- Yksilöohjausta 4,5h
- Ryhmäohjausta 1h
- Verkko-opintoja 0,5h
- Vertaisryhmäohjausta 1h
Suomen Ammattiakatemia Oy on yksi Tampereen Seudun Työllisyys alueen Yrittäjyysboostin toimijoista! Yrittäjyysboostissa tuetaan niin aloittavia kuin toimivia (alle vuoden toimineita) yrittäjiä erilaisilla valmennuspaketeilla. Jokainen valmennus henkilökohtaistetaan juuri Sinun Yrityksesi tarpeiden mukaan.
Suomen Ammattiakatemia tarjoaa seuraavat valmennuspaketit:
Aloittavan yrittäjän palvelut:
Minustako yrittäjä? – Yrityksen perustaminen
Löydä asiakkaasi! – Markkinointi- ja myyntiosaaminen
Ylivertaiset palvelut/tuotteet – Tuotteistaminen ja palvelumuotoilu
Toimivan yrittäjän palvelut:
Vauhtia myyntiin – Markkinointi- ja myyntiosaaminen
Tiimipelaaja – Yrittäjän tuki ja verkostot
Tuotteista ja tienaa! – Tuotteistaminen ja palvelumuotoilu
Kuka voi osallistua Yrittäjyysbuustiin?
Palvelu on henkilökohtainen, joten asiakas ei saa hakeutua palveluun toisen nimissä tai sellaisen yrityksen y-tunnuksella, jossa hän ei ole yrittäjäasemassa (TTL:n mukainen määritelmä, Työttömyysturvalaki (1290/2002) 1 luku 6 §). Tämä tarkoittaa, että asiakas omistaa yrityksestä vähintään 15% ja on johtavassa asemassa (toimitusjohtaja, hallituksen jäsen, myös hallituksen varajäsen tai hänellä on hallinnassaan vastaava määräysvalta omistuksensa perusteella). Samasta yrityksestä voi osallistua palveluun useampi henkilö, kunhan he kaikki täyttävät yrittäjän määritelmän.
Palveluun hakeutumiseen tarvitaan pankkitunnukset, mobiilivarmenne tai muu sivustolla tarjolla oleva vahvan tunnistautumisen keino. Palveluun ei hyväksytä sivuston ulkopuolisia hakemuksia. Palveluun voivat osallistua Tampereen seudun työllisyysalueen muodostavien kuudentoista kunnan alueella asuvat henkilöt. Ratkaisevaa on henkilön asuinpaikka, ei yrityksen kotipaikka. Henkilön tulee olla kirjautuneena työnhakijaksi. Asiakas voi olla työssä oleva, työtön, alle 12 kuukautta päätoimisesti yrittäjänä toiminut, valmistumisvaiheessa oleva opiskelija (valmistumiseen max 2 kk), eläkeläinen tai muu henkilö, jolla on liikeidea ja tarkoitus aloittaa yritystoiminta lähitulevaisuudessa. Työvoimaviranomainen tarkistaa asiakkaan mahdollisuuden palveluun osallistumiseen.