Opiskelijatarina: Pia

3 kesäkuun, 2022

Uudelleen kouluttautumassa

 

Oululainen Pia, 55, on aiemmalta koulutukseltaan kosmetologi ja toimi yrittäjänä pitkään omistaen oman kauneushoitolan.

 

  • Olen käynyt aiemmin kosmetologin ammattitutkinnon ja toimin 16 vuotta yrittäjänä alalla. Korona oli yksi iso syy yritystoiminnan lopettamiseen, Pia kertoo.

 

Koulutuksesta paljon uusia eväitä tulevaisuuteen

 

Pia osallistui Barona Rakennus Oy:n rakennussiivooja rekrykoulutukseen vuonna 2022. 

 

  • Halusin haastaa itseni ja löytää työn, jossa saa laittaa kropan likoon. Lisäksi haluan vielä näyttää myös itselleni, että pystyn tähän. Pojan poika kommentoi, että mummi näyttää minionilta, kun näki kuvan minusta työvaatteissa, Pia hymähtää.

 

Pia kertoo, oppineensa koulutuksesta monia hyviä asioita. Koulutuksessa korostui yhteisöllisyys ja sen tärkeys. Töihin hän pääsi heti tämän lyhyen ja napakan koulutuksen jälkeen. Lisäksi koulutuksessa oli mukavia työkavereita.

 

  • Opiskelijaryhmä oli viimeisen päälle hyvä. Erilaisia ihmisiä, mutta tultiin juttuun hyvin ja huumori lensi. Yhdessä mentiin koko koulutus ja esimerkiksi työssäoppimispaikalle ensimmäisenä päivänä mentiin yhdessä – näin ei tuntenut olevansa ulkopuolinen, vaan ryhmä tuki toinen toisiaan. Ryhmä jatkuu nyt työkavereina, Pia iloitsee.

 

Hakekaa mukaan koulutuksiin avoimin mielin

 

Pia työskentelee koulutuksen jälkeen Barona Rakennus Oy:lle OYS:n sairaala työmaalla. Hän antaa vinkkinä muille alan työpaikkoja hakeville, että hakee mukaan koulutukseen avoimin mielin ja ei pidä pelätä kysyä sillä typeriä kysymyksiä ei ole.

 

  • Rohkeasti hakeutumaan lyhyisiin työvoimakoulutuksiin, joissa pääsee kokeilemaan uusia aloja ja töitä ja löytämään itselleen juuri siihen hetkeen sopivan työn, Pia kannustaa.

 

Pialla on toiveena pysyä terveenä, jotta jaksaisi touhuta lasten lasten kanssa ja tehdä työtä sillä työ on hirveän mielenkiintoista ja vaihtelevaa. Vapaa-ajalla Pia harrastaa mm. reissaamista.

 

  • Olen karavaanari ja vaunu löytyy Pattijoelta. Lisäksi toivottavasti koronasta päästäisiin viimein kokonaan eroon, jotta pääsee taas laulamaan karaokea ja viettämään ystävien kanssa vapaa-aikaa, Pia kertoo.