Opiskelijatarina: Salla

31 maaliskuun, 2022

Omaa alaa etsimässä

23-vuotias Salla on herttainen ja mukava nuori nainen. Hän on alkujaan kotoisin Hyrynsalmelta, mutta asuu nykyisin Kajaanissa. Aiemmalta koulutukselta Salla on puutarhuri-merkonomi.

 

– Puutarhurin hommat eivät työn puolesta ole niinkään kiinnostaneet, mutta merkonomipuolen eli kaupan alan hommia on tullut tehtyä. Puutarhuripuoli on enemmän harrastus, Salla kertoo.

 

Siivousalalla hyvä työmarkkinat

Salla osallistui Siivous, some ja ajokortti nuorille -koulutukseen Kajaanissa talvella 2021-2022. Syy osallistua koulutukseen oli yksinkertainen:

 

– Kaupan alalla työkenttä on hieman suppeampi, mutta siivousalalla voit olla töissä ihan missä vain, esimerkiksi sairaalassa, Salla iloitsee.

 

Salla suorittaa tällä hetkellä koulutukseen kuuluvaa työssäoppimisjaksoa siivoojana Seminaarin päiväkodissa. Tulevaisuuden suunnitelmat koulutuksen jälkeen ovat kuitenkin omaa alaansa etsivällä naisella vielä auki.

 

– Siivoojan töitä on kyllä tarjolla sen verran, että saa jopa itse miettiä, minkälainen paikka voisi kiinnostaa. Esimerkiksi tuuraushommat sopisivat minulle nyt hyvin, Salla pohtii.

 

– Pidemmän tähtäimen unelmista työrintamalla en vielä itsekkään tiedä. Mieli on muuttunut töiden ja alan suhteen monta kertaa. Ainakin toistaiseksi aion jatkaa siivoushommia, Salla summaa.

 

Joustava ja monipuolinen työ nuorille

Sallan työpäivät ovat yleensä noin kuuden tunnin mittaisia ja ajoittuvat klo 12–18. Aamut ja illat kuluvat nopeasti omien harrastusten, kuten ulkoilun ja lukemisen parissa.

 

Salla suosittelee koulutusta kaikille nopeasta työllistymisestä haaveileville nuorille.

 

– Koulutus antoi hyvän pohjan alalle ja eikä lisäksi tarvitse sen kummempia – työ itsessään kyllä opettaa, Salla kertoo.

 

Tutustu Suomen Ammattiakatemian tuleviin koulutuksii koulutuskalenterissa ja lähde etsimään omaa alaasi yhdessä ammattilaisten kanssa!