Tuulian opiskelijatarina: linja-autonkuljettajasta yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi

3 huhtikuun, 2023

Hei, olen Tuulia Tyystälä ja suoritin Suomen Ammattiakatemialla Kuljetusalan 40 päivän täydennyskoulutuksen.

 

Koulutus koostui 20 teoriapäivästä ja 20 päivän työharjoittelusta.

 

Hakeuduin koulutukseen, koska halusin vaihtaa alaa. Työskentelin aiemmin viisi vuotta linja-autonkujettajana, joten ajokortti ja ammattipätevyys minulla oli voimassa. Ihastuin rekkoihin jo lapsena, joten rekkakuski oli toiveammattini ja nyt tuli tällainen mahdollisuus kouluttautua.

 

Koulutuksessa oli parasta yksilöllinen opastus, opetussuunnitelma tehtiin henkilökohtaisesti tausta ja toiveet huomioiden. Sain myös samalla ammattipätevyyden päivitettyä ja työturvallisuus- ja muut kortit uusittua. Työllistyin jo osa-aikaisesti alalle työharjoittelun kautta, mikä on tietysti huippu juttu. Ajan malmia sivukippiautolla. Olen lastannut, vienyt ja purkanut kuormia.

 

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan ammatti sopii ihmiselle, joka haluaa työskennellä itsenäisesti ja viihtyy omassa työympäristössä. Vaikka yhteistyötä tehdään muidenkin kanssa, saa yleensä rauhassa lastata, ajaa ja purkaa.

 

Suosittelen vastaavaa täydennyskoulutusta tai työvoimakoulutusta työttömien lisäksi henkilölle, joka haluaa vaihtaa alaa ja joka tarvitsee opastusta ja neuvontaa. Tällaisessa koulutuksessa saa paljon ideoita kouluttajien lisäksi muilta opiskelijoilta. Olen todella tyytyväinen koulutukseen ja siihen, että Suomessa annetaan tällaisia mahdollisuuksia.